Traficul rutier pe drumul național 67C, Transalpina, a fost redeschis între Rânca și Obârșia Lotrului, după aproximativ 7 luni, au anunțat autoritățile.

Transalpina a fost închisă la finalul lunii octombrie 2020 între Rânca și Obârșia Lotrului (km 34+800 – km 59+800) pentru toate categoriile de autovehicule, din cauza condițiilor meteo din Munții Parâng.

"Transalpina, drumul cu care ne mândrim, poate fi vizitată de astăzi pe toată lungimea sa, iar turiștii se pot bucura din nou de peisajele splendide oferite de Munții Parâng. Comisia tehnică formată din reprezentanți de la instituțiile abilitate a dat aviz favorabil redeschiderii circulației chiar începând de astăzi", a scris pe Facebook Corneliu Răducan-Morega prefect al județului Gorj.

Circulația pe „Drumul Regelui“, cum mai este denumită cea mai înaltă șosea din România, se poate desfășura cu anumite condiții, care au fost în vigoare și în anii anteriori: viteza maximă de 30 km/oră, gabaritul nu trebuie să depășească 3,5 tone, iar circulația este permisă între orele 7.00 și 21.00.

Transalpina (DN 67c) este cel mai înalt drum rutier din România și din Munții Carpați și atinge altitudinea maximă (2.145 m) în Pasul Urdele.

Denumit și drumul regelui, Transalpina traversează Munții Parâng de la N la S fiind paralelă cu Valea Oltului și Valea Jiului și face legătură între localitățile Novaci (Gorj) și Săliște (Sibiu). Drumul a fost inaugurat de Regele Carol al-II-lea în 1938 și a rămas neasfaltat până în 2009.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri