Piața germană de vehicule plug-in a înregistrat peste 54.000 de înmatriculări de vehicule în luna mai. Cererea pentru mașini 100% electrice a crescut cu 380%, în timp ce pentru mașini plug-in hybrid a crecut cu 303%, scrie cleantechnica.com.

Cota de piață anuală a vehiculelor plug-in în Germania se menține la 22% din piața totală.

Mașinile complet electrice au o cotă de piață de 10% în Germania.

Citiți și Când va fi disponibil în România crossoverul Tesla Model Y

Volkswagen e-Up este pe primul loc în ceea ce privește preferințele germanilor pentru mașini electrice, urmat de Volkswagen ID.3 și Tesla Model 3.

Tesla Model 3 a urcat două poziții în luna mai, ajungând pe locul 3. În iunie, modelul american ar putea urca pe locul 2.

Un alt model cu o creștere rapidă a fost Renault Zoe, care a urcat pe locul 7. Și BMW i3 a avut o evoluție bună urcând două locuri până pe locul 11.

Citiți și Taxele de poluare vor fi înlocuite de taxe de congestionare

În clasamentul pe mărcii, Volkswagen (19%) conduce în mod clar piața germană, urmat de Mercedes (11%) și BMW (9%), în timp ce Audi (7%) este pe locul 4.

În clasamentul pe grup, Grupul Volkswagen are 36% din piață, urmat la distanță de Daimler (16%) și BMW Group (12%), în timp ce Stellantis este pe locul 4 (9%).

Sursa foto: Smile Fight / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri