Mitsubishi a adus anul acesta în gamă încă un SUV plug-in - Eclipse Cross PHEV -, care împărtășește aceleași tehnologii cu Mitsubishi Outlander PHEV. Modelul japonez are trei motoare, care împreună îi oferă 188 CP.

Și acest SUV plug-in se încarcă rapid, la fel precum Outlander, fiind unul dintre puținele de pe piață care au această caracteristică. De la o priză de 22 KW, Eclipse Cross PHEV se încarcă în 25 de minute până la 80%, ceea ce îi oferă o autonomie de 40 de km în regim electric.

În mers, în modul Charge, bateria se încarcă până la 80% (40 km autonomie) în circa 30 de minute.

Ca și Outlander PHEV, Eclipse Cross PHEV are un motor pe benzină MIVEC (2,4 litri 98 CP) și două motoare electrice, unul pe axul din față (82 CP) și unul în spate (95 CP).

Motorul pe benzină este folosit mai mult ca generator de curent electric pentru bateria cu o capacitate brută de 13,8 kWh, care alimentează cele două motoare electrice. Bateria este amplasată sub podea pentru a maximiza spațiul interior și a coborî centrul de greutate pentru siguranță și manevrabilitate îmbunătățite. Curentul stocat poate fi folosit și pentru a alimenta dispozitive externe.

Există și momente când motorul pe benzină antrenează roțile față. La peste 120 de km/h.

Mitsubishi Eclipse Cross PHEV are o autonomie de peste 550 de km, din care 50 de km pot fi parcurși în modul exclusiv electric. Pe benzină, autonomia este de doar 500 de km întrucât are un rezervor mic, de 43 de litri.

Cât consumă Eclipse Cross PHEV

Cel mai bun consum al SUV-ului hibrid reîncărcabil la priză a fost în modul Eco. În funcție de drum, urcare - coborâre, mașina și-a stabilit singură regimul de funcționare: electric sau cu motorul pe benzină pornit. Astfel, consumul mediu la 100 de km/h a fost de 6,7 litri/100 km.

Au fost momente în care mașina a trecut singură pe modul electric pentru câțiva km, apoi iar a pornit motorul pe benzină pentru a produce curent electric pentru încă 2-3 km.

Am făcut și un test de consum în modul Charge pe autostradă. Consumul a crescut simțitor. A fost de 11 litri/100 de km în timp ce a rulat cu 100 de km/h și a încărcat bateria electrică.

La fel a fost și în oraș. În modul ECO, consumul a fost de 6 litri / 100 de km cu aerul condiționat oprit.

Cei 188 de cai putere nu sunt foarte mulți pentru SUV-ul de 1.875 de kg. Prin urmare, un sprint până la 100 de km/h are loc în în 10,9 secunde. Viteza maximă este de 135 km/h în modul electric și de 162 de km/h pe benzină.

Dotări și preț

Modelul de test a fost un Mitsubishi Eclipse Cross PHEV în echiparea Intense+. Acesta are un preț de listă de 46.766 euro cu TVA. Cu bonusul Rabla Plus și cu un discount din partea dealerului prețul coboară la 36.978 euro cu TVA.

În echiparea Intense+, Mitsubishi Eclipse Cross PHEV dispune de: funcţie Autohold, control vocal, frână de mână prin buton, head-up display color, scaune și volan încălzite, cameră pentru mersul înapoi, faruri LED, climatizare pe două zone, cameră 360, senzori de ploaie și lumină, pornire și acces fără cheie, două prize USB, ecran touch cu diagonala de 8 inch pentru infotainment, etc.

Hibridul plug-in are în portbagaj o priză, care furnizează până la 1.500 de wați de energie, oferind curent pentru cei care au nevoie de o priză în timp ce se recreează.

La nivel estetic, îmbunătățirile aduse versiunii facelift de către japonezi sunt farurile mai înguste, modificări la grila frontală, stopuri restilizate, o nouă culoare exterioară și jante de 18 inch. Alte îmbunătățiri au fost făcute la amortizoare, direcție și antifonare, alături de noi anvelope cu rezistență redusă la rulare.

O altă schimbare a fost făcută în ceea ce privește dimensiunile. Mitsubishi Eclipse Cross facelift este cu 14 centimetri mai lung decât în versiunea fără facelift. Modelul are 4.545 mm lungime si un portbagaj de 359 litri.

Date tehnice Mitsubishi Eclipse Cross PHEV

Sistem de propulsie - 188 CP
Capacitate cilindrică (cmc) 2.360 / 4 în linie / 16V
Putere - în sistem hibrid (CP/rpm) 98 / 4.000
Cuplu - în sistem hibrid (Nm/rpm) 193 / 2.500

Număr de motoare electrice 2
Putere maximă (CP) 95
Cuplu maxim (Nm) 195

Autonomie electrică (km) 55
Capacitate brută baterie (kWh) 13,8

Viteză maximă (km/h) 162
Accelerație 0-100 km/h (secunde) 10,9
Emisii 50 g/km / Euro 6D final
Lungime 4545 mm
Lăţime 1805 mm
Înălţime 1685 mm

Sursa foto: Wall-Street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri