Franța este prima țară din Europa care face pregătiri pentru sosirea vehiculelor autonome pe drumurile sale prin stabilirea cadrului de reglementare pentru conducerea autonomă, scrie cleantechnica.com.

Ministerul de Interne al Franței a anunțat că a publicat un decret prin care adoptă dispozițiile, în codul rutier și în codul de transport, pentru a permite circulația vehiculelor autonome.

Vehiculele autonome sunt descrise ca vehicule echipate cu sisteme de control delegate. Odată aprobate, acestea vor putea fi utilizate pe anumite drumuri, pe rute sau zone predefinite începând din septembrie 2022.

Citiți și Un start-up american vinde mașini electrice care nu trebuie încărcate niciodată

Decretul prevede ca șoferul vehiculului autonom să fie scutit de răspunderea penală atâta timp cât sistemul de conducere automat funcționează în conformitate cu condițiile de utilizare.

Noul decret definește și termenii de interacțiune dintre șofer și sistemul automat de conducere, împreună cu manevrele de urgență. Pot exista cazuri în care sistemul va trebui să efectueze automat manevre de urgență.

Primele autoturisme echipate cu sisteme automate de conducere vor ajunge în curând în Franța și în Europa. Unele dintre aceste vehicule ar putea fi aprobate pentru a circula pe drumurile publice din Franța înainte de sfârșitul acestui an.

Citiți și Trecerea la vehicule electrice ar putea face mașinile inaccesibile

„Cu acest decret, facem un alt pas către mobilitatea viitorului. Franța se remarcă drept una dintre primele țări care și-a adaptat legislația la vehiculele autonome. Acum oferim producătorilor și operatorilor de transport sprijin pentru a le dezvolta - și în viitor, pentru a le face să ruleze”, a declarat Jean-Baptiste Djebbari, ministrul francez delegat pentru transporturi.

Sursa foto: metamorworks / shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri