Daewoo a vandut peste 3.200 de automobile pe piata romaneasca, in primul trimestru al acestui an, in scadere cu 15% fata de primele trei luni ale lui 2006, au spus oficialii Daewoo Automobile Craiova, care asteapta ca in lunile urmatoare vanzarile sa fie la nivelul lunii trecute.

Daewoo a comercializat pe piata romaneasca in primul trimestru al acestui an 3.267 de masini, in scadere cu 15% fata de cele 3.830 comercializate in intervalul ianuarie - martie 2006. in martie anul acesta, romanii au cumparat 1.432 de masini produse la Craiova, in scadere cu aproape 20% fata de cele peste 1.750 vandute in martie 2006, potrivit NewsIn.

"Primele doua luni ale anului sunt prin traditie mai slabe ca vanzari, iar rezultatele din martie dovedesc o crestere semnificativa si arata ca incepem sa ne revenim", a spus directorul de comunicare al Daewoo Craiova, Valeriu Garlea care a adaugat ca in lunile urmatoare asteapta ca vanzarile sa fie la nivelul celor din martie.

De la inceputul acestui an, Daewoo produce la Craiova modelul Matiz exclusiv cu motor Euro 4 si a inceput comercializarea acestei versiuni pe 13 martie. Garlea e de parere ca "nu putem spune inca ce influenta a avut asupra vanzarilor introducerea motorizarii Euro 4, insa e clar ca multi o prefera datorita gradului mai mic de poluare si nivelului mai scazut al taxei de prima inmatriculare". Taxa pentru Matiz cu motor Euro 4 este de 91 euro, in timp ce pentru versiunea cu Euro 3 este de 304 euro.

Daewoo Craiova a vandut anul trecut in tara peste 23.000 de masini, cu 13% peste rezultatele din 2005 cand vanzarile au depasit cu putin 20.500 de unitati.

In toamna anului trecut, statul roman a redevenit proprietarul uzinei de la Craiova, iar in acest an se va incheia procesul de privatizare. Cele trei companii care au depus scrisori de interes pentru a cumpara uzina sunt: Ford, General Motors si Tata din India.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri