Grupul auto Stellantis, născut anul acesta din fuziunea între Peugeot-Citroën şi Fiat-Chrysler, şi-a anunţat joi intenţia de a investi peste 30 de miliarde de euro până în 2025 pentru electrificarea întregii sale game de vehicule, transmite Reuters.

Stellantis a precizat că această strategie va fi sprijinită de cinci fabrici de baterii pentru vehiculele electrice amplasate în Europa şi America de Nord, în ideea de a putea concura cu Tesla, liderul de pe piaţa vehiculele electrice, şi alţi mari constructori auto mondiali.

"Această perioadă de transformare este o oportunitate minunată de a reseta ceasul şi a începe o nouă cursă. Grupul nostru este la viteză maximă în această călătorie spre electrificare", a declarat directorul general de la Stellantis Carlos Tavares.

Stellantis a informat că obiectivul său este ca peste 70% din vânzările sale în Europa şi peste 40% din vânzările în America de Nord să fie vehicule cu emisii reduse, fie pe baterii fie hibride, în 2030. Grupul a adăugat că toate cele 14 mărci din portofoliul său, inclusiv Peugeot, Jeep, Ram, Fiat şi Opel, vor fi vehicule complet electrificate.

Una din cele cinci fabrici de baterii ale Stellantis va fi construită la uzina sa de motoare de la Termoli, Italia, aceasta urmând să se adauge celorlaltor două uzine de baterii care vor fi construite în Germania şi Franţa. Constructorul auto a adăugat că o altă uzină va fi în SUA.

La un eveniment similar organizat săptămâna trecută, Renault a anunţat că 90% din modelele mărcii sale principale vor fi complet electrice în 2030, în condiţiile în care anterior în acest obiectiv erau incluse şi modelele hibride. De asemenea, grupul auto german Volkswagen se aşteaptă ca vehiculele complet electrice să fie responsabile pentru 55% din vânzările sale totale în Europa în 2030, în cazul mărcii sale principale Volkswagen procentul urmând să fie de 70%.

Sursa foto: Stellantis Group

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri