Spania va investi 4,3 miliarde de euro (5,11 miliarde de dolari) pentru a demara producţia de baterii şi vehicule electrice, folosind fondurile europene de redresare, a anunţat luni premierul Pedro Sanchez, transmite Reuters.

Planul guvernului, care urmează să atragă şi investiţii private, va include întregul lanţ de producţie, de la extragerea litiului la asamblarea celulelor de baterii şi fabricarea vehiculelor electrice, a explicat Sanchez, potrivit Agerpres.

Acesta a adăugat: "Este important pentru Spania să reacţioneze şi să anticipeze această transformare a sectorul auto european". Din cei 4,3 miliarde de euro, un miliard de euro va fi alocat îmbunătăţirii infrastructurii de reîncărcare.

Sectorul privat ar putea contribui cu încă 15 miliarde de euro de euro la această iniţiativă, conform estimărilor Executivului spaniol.

După Germania, Spania este al doilea mare producător auto din Europa, şi locul opt pe plan mondial.

Cu noul program de investiţii, Sanchez se aşteaptă ca până în 2030 contribuţia la PIB a sectorului auto să ajungă la 15%, de la aproximativ 10% în prezent.

Şi Raul Blanco, secretar de stat pentru industrie în Guvernul de la Madrid, şi-a exprimat recent optimismul că va fi găsit un proiect alternativ pentru salvarea a mii de locuri de muncă, ameninţate de decizia Nissan de a-şi închide până la finalul anului cele trei fabrici din zona Barcelonei.

O fabrică unde să fie produse baterii pentru vehiculele electrice se numără printre cele 17 proiecte propuse de 13 companii pentru facilităţile Nissan, a explicat Raul Blanco, fără a preciza cine este în spatele planului privind bateriile.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri