Squad Mobility, companie fondată de Robert Hoevers și Chris Klok, doi foști angajați ai companiei olandeze Lightyear, vor lansa anul viitor pe piață primul vehicul din lume care se încarcă de la soare.

Modelul Squad Solar City Car poate fi precomandat pe site-ul companiei. Prețul de vânzare pornește de la 5.750 euro fără taxe. Pentru acest model nu este nevoie de permis de conducere.

Vehiculul cu două locuri este ușor de utilizat. Se încarcă automat la lumina soarelui și vine cu baterii schimbabile. Dimensiunile reduse ajută șoferii în orașele aglomerate. Trei astfel de vehicule pot fi parcate pe un singur loc pentru o mașină clasică.

Citiți și Trecerea la vehicule electrice ar putea face mașinile inaccesibile

Pe lângă autonomia de 100 km furnizată de bateriile schimbabile, încărcarea solară automată oferă până la 20 km în plus pe zi. Bateriile pot fi schimbate atunci când vehiculele au nevoie de o reîncărcare rapidă.

Vehiculul se încadrează la categoria L6 (cvadricicluri) pentru 2 persoane, cu depozitare în spate. Scaunele opționale pentru copiii mici vor fi disponibile pe viitoarele versiuni L7.

L6 este un cvadriciclu cu putere redusă, cu greutate fără încărcătură mai mică de 350 kg și cu o viteză maximă de cel mult 50 km / h.

Citiți și Un start-up american va lansa mașini electrice care nu trebuie încărcate niciodată

În categoria L7 sunt vehicule cu patru roți (cvadricicluri) cu o greutate maximă de până la 400 kg sau cu o greutate de până la 550 kg în cazul în care sunt utilizate pentru transportul mărfurilor. Puterea motorului unor astfel de cvadricile nu trebuie să depășească 15 kW.

Sursa foto: Squad

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri