Comisia Europeană propune ca, începând cu anul 2035, să nu mai fie vândute mașini noi pe benzină sau diesel, ci doar mașini electrice, potrivit unui comunicat de presă. Această inițiativă face parte dintr-un plan amplu de reducere a emisiilor poluante.

Până în 2030, Uniunea Europeană vrea ca emisiile de CO2 ale mașinilor noi să scadă cu 55% și vor fi impuse și intervale minime la care să existe stații de încărcare pentru mașinile electrice pe autostrăzi.

În acest condiții, statele membre vor trebui să asigure suficiente stații de încărcare pentru mașinile electrice și anume 60 km pe autostradă, iar la minim 150 km să existe stații de alimentare cu hidrogen.

Comisia Europeană a mai impus o țintă asemănătoare în trecut, o reducere de 37,5% a emisiilor de CO2 până în 2030, dar acum noua valoare așteptată este de 55%.

Ținta radicală va fi o reducere cu 100% a emisiilor parcului auto de mașini noi până în 2035. Planul va trebui aprobat de statele membre și de Parlamentul European.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri