Bărbații contribuie la emiterea mai multor emisii poluante decât femeile, arată datele unui studiu suedez. La nivel de cheltuieli, atât bărbații, cât ți femeile alocă sume similare de bani pentru bunuri, doar că bărbații folosesc mașinile mult mai mult, ceea ce, în mod evident, poluează mai mult.

Cheltuielile bărbaților alocate bunurilor generează cu 16% mai multe emisii de încălzire globală decât femeile, în ciuda faptului că suma de bani este foarte similară, scrie The Guardian.

Diferența mare constă în nivelul ridicat al cheltuielilor pentru benzină și motorină pe care bărbații îl alocă pentru mașinile pe care le conduc. Cercetătorii au spus că diferențele de gen în emisii au fost puțin studiate și ar trebui recunoscute în acțiunea de combatere a crizei climatice.

Analiza a comparat bărbații singuri și femeile singure din Suedia (datele pentru bărbații și femeile care sunt în familii nu erau disponibile) și a constatat că momentele în care bărbații și femeile apelează cel mai mult la mașini sunt de sărbători, dar și atunci când merg să-și cumpere alimentele necesare traiului de zi cu zi. Același studiu realizat de compania de cercetare Ecoloop din Suedia mai arată că dacă oamenii ar recurge mai mult la călătoriile cu trenul, în loc de mașina personală, emisiile de carbon s-ar reduce cu 40%.

Credem că este important să luăm în considerare diferența dintre bărbați și femei în procesul de elaborare a politicilor (...) Modul în care arată clar un stereotip - femeile cheltuiesc mai mulți bani pentru decorarea casei, sănătate și haine, iar bărbații cheltuiesc mai mulți bani pe combustibil pentru mașini, mâncare în afara casei, alcool și tutun.

Annika Carlsson Kanyama, de la compania de cercetare Ecoloop din Suedia

Cercetarea, publicată în Journal for Industrial Ecology, nu a inclus combustibil pentru vehicule destinate muncii cum sunt taxiurile sau dubele cu care se transportă diverse materiale. Cercetările anterioare au constatat că, în familiile cu o singură mașină, bărbații o foloseau mai des pentru a merge la muncă cu femei mai susceptibile de a folosi transportul public.

Totodată, vacanțele au reprezentat aproximativ o treime din emisiile poluante, generate atât de bărbați, cât și de femei.

„Este mult mai mult decât mă așteptam”, a spus Carlsson Kanyama.

Acordul verde al UE a fost criticat săptămâna trecută pentru că nu a făcut referire la diferențele de gen care afectează mediul.

„Criza climatică este una dintre provocările cheie ale timpului nostru și afectează bărbații și femeile cu totul diferit. De exemplu, majoritatea persoanelor afectate de sărăcia energetică sunt femei. Prin urmare, este crucial să luăm diferențele de gen în ecuație, dacă dorim să dezvoltăm soluții și o transformare care să funcționeze pentru toată lumea”, a declarat Leonore Gewessler, ministrul austriac care se ocupă de gestionare problemelor climatice.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri