Consiliul Local al Sectorului 2 a adoptat, în şedinţa de joi, un proiect privind amenajarea a 20 de staţii de încărcare pentru autovehiculele electrice până la sfârşitul anului viitor, relatează Agerpres.

Conform notei de fundamentare a hotărârii, Primăria Sectorului 2 preconizează încheierea unui protocol de colaborare cu societatea Enel X Mobility Romania SRL, care doreşte să amplaseze în parcările publice agreate 20 de staţii de încărcare pentru autoturisme electrice până la finalul anului 2022. Staţiile, dotările specifice funcţionării acestora, avizele, acordurile necesare şi mentenanţa pe durata de viaţă a acestora vor fi asigurate de către societate, iar prin implementarea proiectului nu se vor diminua spaţiile verzi şi nu se vor defrişa arbori.

Primăria Sectorului 2 nu va contribui cu nicio sumă de bani. În parcările publice şi de reşedinţă din sector nu există staţii de încărcare pentru autoturismele electrice.

Asigurarea infrastructurii destinate încărcării autovehiculelor electrice va contribui la dezvoltarea conceptului de transport nepoluant şi reducerea emisiilor de dioxid de carbon din atmosferă, se arată în document.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri