Divizia de distribuție a Grupului KMG International (Rompetrol), a deschis recent 10 noi stații de alimentare cu carburanți, în mai multe regiuni ale țării. Două dintre acestea au fost lansate sub egida Fondului de Investiții în Energie Kazah-Român (FIEKR) – stația de pe strada Zețarilor din București, respectiv a doua stație din localitatea Lugoj, județul Timiș.

Acestea vor deservi zone intens circulate, atât cea din București, amplasată în zona de sud a Capitalei, dar și Lugoj 2, o stație de tranzit, aflată pe centura municipiului.

Alte 8 noi puncte de comercializare a carburanților au fost deschise, sub francize Rompetrol. Trei stații Rompetrol Partner, în județele Alba, Prahova și Argeș, dar și cinci stații Rompetrol Express, în județele Caraș-Severin, Hunedoara, Galați, Suceava și Olt. Deschiderea lor a generat crearea de aproximativ 50 de noi locuri de muncă.

Noile stații dispun de magazine și resturante sub brandul „hei”, pompe de carburant performante, inclusiv o pompă rapidă și de AdBlue în stația din Lugoj, skiduri GPL și o spălătorie modernă în stația de pe strada Zețarilor, din Capitală. De asemenea, stația nouă din județul Timiș va dispune și de capacitate de încărcare a vehiculelor electrice.

Prin deschiderea celor două stații sub egida FIEKR, Rompetrol a creat peste 30 de noi locuri de muncă. În prezent, Fondul de Investiții în Energie Kazah-Român a dezvoltat o rețea de peste 30 de stații de carburanți care operează sub brandul Rompetrol, iar obiectivul asumat, până la finele lui 2023, este să atingă un număr de 84 de benzinării în România (achiziție și modernizare de stații existente, dar și dezvoltarea de stații noi), prin care vor fi create peste 1.000 de locuri de muncă, cu peste 5.000 de oameni implicați în diferite stadii de dezvoltare (design, execuție, construcție propriu-zisă) și peste 1.200 de parteneri de business.

Rompetrol Downstream operează o rețea de peste 1.000 de stații de carburanți în România, iar brandul Rompetrol este prezent și în țări precum Georgia, Bulgaria și Republica Moldova, unde funcționează, însumat, peste 240 de stații de carburanți.

Sursa foto: Rompetrol

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri