Bucureștenii care fac școala de șoferi pentru categoria B au la dispoziție în prezent trei poligoane auto: poligonul ACR, poligonul pentru cursanții școlii de șoferi TEO și poligonul Ilioara disponibil cu taxă de intrare.

Poligonul Ilioara

Poligonul Ilioara poate fi utilizat de oricine dorește să conducă o mașină, fie că are sau nu permis. Șoferii pot exersa plecările de pe loc sau din rampă, pot face parcări.

Poligonul Ilioara este amplasat pe strada Ilioara, în Sectorul 3, din București și este deschis zilnic și în zilele de weekend. Programul este 7:00 - 19:00. O oră de condus în poligon costă 8 lei.

Persoanele care nu au permis trebuie să fie însoțite de o persoană care deține permis de conducere.

Citiți și Care este procedura dacă ai pierdut permisul.

În poligon puteți exersa tipurile de manevre necesare în traficul real: plecarea de pe loc, viraje, cum se face garare, parcare, întoarcere și mers cu spatele.

Pentru că poligonul se află într-un spațiu închis, nu este considerat drum public, prin urmare aici poate să conducă oricine, fie că are sau nu permis.

Poligonul ACR

Poligonul ACR poate fi utilizat exclusiv de cursanții școlii de șoferi București. Aceștia beneficiază de acces gratuit timp de 1 an de la înscriere.

Poligonul este pe Str. Jiului nr. 161 din Sectorul 1 al Capitalei. Programul este 09:00 - 17:00 de luni până vineri și 09:00 - 20:00 în weekend.

Citiți și: Tariful pentru preschimbarea permisului de conducere a fost majorat cu 30%.

Poligonul școlii de șoferi Teo

Un alt poligon privat este cel al școlii de șoferi TEO disponibil pentru cursanții școlii, care beneficiază gratuit de două ore de conducere.

Poligonul este situat în Popești Leordeni. Programul este de luni până vineri, între orele 9.00-17.00. Sâmbăta și duminica, poligonul auto TEO este închis.

Nu conduceți fără permis în afara unui poligon. Persoanele prinse conducând fără permis auto pe drumurile publice riscă dosar penal și închisoare de la unu la 5 ani.

Lecții de condus în oraș: sfaturi pentru începători

Șoferii începători sau cei care sunt cursanți la una din școlile de șoferi din București ar trebui să aleagă ore cu trafic redus pentru a putea conduce lejer fiind atenți în același timp și la semnele de circulație.

Dacă puteți, încercați pe cât posibil să evitați orele aglomerate din zi. De regulă, traficul în Capitală este mai lejer între 12:00 și 16:00, dar și seara după 20:00. Având în vedere că sunt 4 milioane de locuitori în București, uneori traficul este aglomerat și în weekend. Așa că uitați-vă la datele de trafic în timp real din aplicații, ca să nu ieșiți la o oră nepotrivită.

Înainte de a merge la mașină, încercați să vă stabiliți un traseu pe o rută cu trafic mai puțin aglomerat. Dacă nu știți bine Bucureștiul, folosiți aplicațiile Google Maps și Waze pentru a vă face o idee pe ce rută să porniți.

Sursa foto: Nomad_Soul / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri