Producătorul chinez de smartphone-uri Xiaomi și-a înregistrat oficial o subsidiară specializată în comercializarea mașinilor electrice, oficialii companiei declarând că divizia a intrat ”într-o fază avansată de dezvoltare”, potrivit CNBC.

Numele subsidiarei este Xiaomi EV, Inc., având un capital de 10 mld. yuan (1,55 mld. dolari). Anterior, compania cu sediul în Beijing anunțase că vrea să investească 10 mld. dolari în divizia de mașini electrice, pe parcursul următorului deceniu.

Xioami EV are în prezent 300 de angajați și este condusă de CEO-ul companiei, Lei Jun.

Reprezentanții Xiaomi spun că echipa responsabilă de mașini electrice a realizat ”cercetări masive de piață în rândul utilizatorilor” în ultimele cinci luni. Totuși, Xioami EV nu a anunțat până acum lansarea niciunei mașini electrice.

La începutul lui august, Xiaomi a anunțat achiziția Deepmotion, o firmă specializată în soluții de condus autonom, pentru 77,3 mil. dolari.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri