Ion Țiriac a adăugat colecției de mașini Tiriac Collection un nou model, Porsche 911 Targa 4S Heritage Design Edition, fabricat în ediție limitată de 992 de exemplare. Numărul de pe ușile laterale, personalizat între 0 și 99, este 09 pentru exemplarul omului de afaceri.

Porsche 911 Targa, versiunea Heritage Design Edition, oferă o serie de elemente suplimentare care aduc aminte de anii '50 - '60 și care potențează aspectul retro al modelului german. Denumită oficial 911 Targa 4S Heritage Design Edition, versiunea dedicată colecționarilor este produsă în colaborare cu biroul de personalizare Porsche Exclusive Manufaktur.

Acesta este al doilea dintre cele patru modele speciale care vor completa gama Heritage Edition.

Nuanța caroseriei noului 911 Targa 4S Heritage Design Edition a fost denumită Burgundy Red pe primele generații ale lui 911.

Sigla mărcii Porsche, prezentă pe capotă, jante, volan, cheie și pe spătarele scaunelor, este versiunea pe care Porsche a folosit-o în 1963, anul lansării primei generații 911.

Pe bord, designerii Porsche au montat o siglă aurie 911 alături de o plăcuță numerotată care certifică apartenența fiecărui exemplar la o ediție limitată specială.

Echipat cu un motor turbo de 3,0 litri care dezvoltă 450 CP și un cuplu de 530 Nm, Heritage Edition atinge 100 km/h într-un timp de 4,4 secunde și poate ajunge la o viteză maximă de 304 km/h.

“Am achiziționat primul meu Porsche în anul 1975. Porsche este o marcă fascinantă, care a excelat permanent la capitolele design și performanță. Acest exemplar Porsche este produs în 2020, într-o serie destul de limitată, de 992 de unități. Am ținut ca această ediție să aibă un exponat aici, în România, la Țiriac Collection. Numărul 007 era a lui James Bond, 008 al nu știu cui, eu am primit numărul 009, corelat zilei mele de naștere. Nu este o jucărioară frumoasă, este o treabă tehnologică care iese din comun,” a declarat Ion Țiriac.

Acesta a relatat cu această ocazie și povestea plăcuțelor de aur semnate Porsche și dispuse pe mașinile de la Țiriac Collection: “Ar trebui să mi-o semnezi în aur, i-am spus lui Porsche. Mi-a răspuns că ei nu fac treburi de acestea, ei fac doar mașini foarte bune. Semnături pot să îmi dea, dar nu gratis. Şi de atunci am eu de fiecare dată plăcuța, iar cand iese o mașină nouă pentru Țiriac Collection, domnul Porsche o personalizează.”

Vopseaua Cherry Metallic, unică pentru această ediție specială, pachetul grafic pe uși și pe aripile frontale, care amintește de primele mașini de curse ale companiei, plus autocolante cu numere inspirate din motorsport pe portiere se numără printre caracteristicile personalizate ale ediției Heritage.

Sursa foto: Wall-Street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri