Renault a prezentat noul Megane E-Tech Electric, pentru care vânzările încep în martie 2022. Modelul va avea două versiuni de motorizări.

Modelul este realizat pe două sit-uri diferite: în Japonia pentru Nissan și în fabrica Cléon din Franța pentru Renault.

Motorizări Renault Megane E-TECH Electric

  • 96 kW (130 CP) și 250 Nm
  • 160 kW (220 CP) și 300 Nm

Noul Renault Megane E-TECH Electric ajunge de la 0 la 100 km / h în 7,4 secunde și are o viteză maximă 160 km/h.

Renault Megane E-TECH Electric oferă două capacități ale bateriei:

  • 40 kWh pentru o autonomie de 300 km (standard WLTP)
  • 60 kWh pentru o autonomie de până la 470 km (standard WLTP, în funcție de versiuni)

Bateria de 40 kWh este alcătuită din 8 module a câte 24 de celule, distribuite pe un singur strat. Bateria de 60 kWh este formată din 12 module de 24 de celule fiecare, distribuite pe două straturi. În ambele cazuri, dimensiunile bateriei rămân neschimbate, în special înălțimea record de 110 mm. Aceste baterii sunt garantate timp de 8 ani. În acest interval, bateriile sunt înlocuite gratuit dacă se deteriorează la un nivel sub 70% din capacitatea lor nominală.

Modelul dispune de un display OpenR și un sistem multimedia OpenR Link, dezvoltat împreună cu Google și bazat pe sistemul de operare Android Automotive. Noul Megane electric are Asistent Google, Google Maps și Google Play încorporate.

Sursa foto: Renault

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri