DaimlerChrysler Automotive Romania vrea sa vanda anul acesta 480 de masini ale marcii americane Dodge, de aproape zece ori mai mult decat anul trecut, pe fondul lansarii, in luna mai, a doua noi modele, au declarat pentru NewsIn reprezentantii importatorului.
DaimlerChrysler comercializeaza in prezent in Romania un singur model Dodge, un automobil de clasa medie numit Caliber, lansat in vara anului trecut cand marca americana a intrat oficial pe piata romaneasca. Importatorul primeste deja comenzi si va aduce in luna mai in showroom-uri alte doua modele: berlina Avenger si masina de teren Nitro. Pentru aceste doua noi modele tinta de vanzari pentru 2007 este de 300 de unitati iar pentru Caliber, modelul lansat in 2006, obiectivul de vanzari este de 180 de unitati.

Anul trecut, cand Dodge a vandut masini timp de patru luni, si-a gasit 54 de clienti in tara, iar reprezentantii DaimlerChrysler au spus ca numarul a fost multumitor pentru o marca noua.

Automobilele Dodge sunt produse in Statele Unite, iar de la 1 ianuarie nu mai sunt dezavantajate de taxele vamale de 30% care le ridicau pretul. Masina de teren Dodge Nitro, care ar trebui, conform prognozelor sa fie cel mai vandut model anul acesta in Romania, va fi disponibil in doua variante cu preturi de 27.900, respectiv 31.900 euro. Nitro va concura cu modele precum Hyundai Santa Fe, Kia Sorento, Chevrolet Captiva si Ssangyong Kyron.

Oferta pentru marca Avenger include doua modele comercializate la preturi cuprinse intre 23.549 si 27.714 euro. Pe piata, berlina americana va concura cu modele precum Ford Mondeo, Peugeot 407, Volkswagen Passat sau Skoda Superb.

Tinta Chyrsler Group, din care fac parte marcile Chrysler, Jeep si Dodge, este sa-si dubleze cota de piata in Europa Occidentala, de la 0,7% in 2005 si 1,4% in 2009.

DaimlerChrysler AG este al cincilea producator auto mondial dupa vanzari, iar in 2005 a produs 4,81 milioane de automobile si avea 350.000 de angajati pe plan mondial.

Importatorul marcilor concernului pe piata romaneasca era, pana la 1 ianuarie, compania AutoRom din grupul tiriac Holdings. AutoRom s-a desfiintat la inceputul anului, iar activitatile de import, marketing si vanzari pentru marcile Mercedes - Benz, Smart, Chrysler, Jeep, Dodge si Fuso au fost preluate de DaimlerChrysler Automotive Romania - companie mixta la care concernul DaimlerChrysler AG detine 51% iar restul apartine grupului tiriac Holdings.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri