Producatorul chinez de automobile Great Wall Motor si-a propus sa vanda in acest an in Romania 1.000 de unitati din automobilul de teren Hover CUV, de 15 ori mai mult decat anul trecut, si a ales piata romaneasca pentru a testa reactia europenilor la acesta marca, a scris marti Financial Times.

"In acest moment cei de la Great Wall nu stiu aproape nimic despre piata europeana si de aceea au ales Romania ca proiect pilot", a spus pentru Financial Times, Spiros Iosifidis, director geneal al RoChin Motors din grupul Alexandrion, companie care importa in Romania automobilele marcii chineze.

Alexandrion Group are dreptul sa vanda masini Great Wall si in Ungaria, Bulgaria, Moldova si Macedonia. Directorul general al RoChin Motors a spus ca intrarea pe piata romaneasca are logica, deoarece piata e mai sensibila la pret decat vestul Europei si creste mult mai repede. Astfel, cotidianul britanic noteaza ca romanii au cumparat 90.000 de masini in anul 2000, peste 250.000 anul trecut, iar in 2010 e de asteptat ca numarul sa ajunga la 450.000.

Cotidianul mai noteaza ca asiaticii de la Great Wall spera sa exploateze aceeasi conjunctura care a facut ca Logan sa se vanda bine si adauga ca, in functie de optiuni, modelul Hover CUV al Great Wall are preturi cuprinse intre 13.000 si 17.000 euro.

RoChin Motors a inceput comercializarea lui Hover in vara anului trecut, iar in 2006 a vandut 63 de masini in tara. In primele doua luni ale acestui an, romanii au cumparat 22 de masini Hover.

Great Wall Motor este cel mai mare producator chinez de automobile de teren si camionete, iar anul trecut a vandut 73.500 de vehicule, in crestere cu 28% fata de anul 2005.

RoChin, importatorul unic al Great Wall, a intrat pe piata in februarie 2006 si face parte din grupul Alexandrion. Grupul cu capital grec e prezent in Romania din 1994 si e cunoscut pentru productia si distributia bauturilor alcoolice. Alexandrion mai are activitati in domeniul productiei si reciclarii hartiei, cat si in productia de piatra compozita din granit.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri