Cea mai puternică variantă a modelului Tesla S, versiunea Plaid, a bătut recordul stabilit anterior de o mașină produsă de cei de la Porsche pe celebrul circuit din Nürburgring, Germania.

Modelul Porsche Taycan, o super mașină electrică produsă de renumitul constructor german de mașini sport, stabilise un timp de 7 minute și 42 de secunde, pe varianta Nordschleife a circuitului din Nürburgring. Această configurația are o lungime de 20,83 de kilometri. Ultima variantă omologată pentru Formula 1, are o lungime de doar 5,14 km.

Săptămâna trecută, cei de la Tesla au dus modelul S Plaid, ale cărui propulsoare pot genera o putere echivalentă a unui motor de peste 1.000 de cai putere a bătut recordul stabilit anterior de modelul de la Porsche.

Și l-a bătut destul de lejer, stabilind un nou record pentru o mașină de stradă propulsată electric. Timpul final a fost: 7:35,5. Acesta este timpul oficial, înregistrat în cel de-al doilea tur, pe care-l puteți urmări în clipul de mai jos, publicat chiar de către cei de la Tesla.

În schimb, cei de la BusinessInsider spun că modelul a scos un timp neoficial mult mai bun, de 7:30,9, cu aproape 11 secunde sub recordul stabilit de Taycan.

Modelul de Tesla S Plaid folosit a fost în aceeași variantă a modelului de serie, astfel, fără să fi suferit nicio modificare specială pentru această ocazie.

În clipul de mai jos, pe cel mai rapid sector al variantei Nordschleife, (după minute 6:55 al clipului), modelul Tesla S Plaid a atins o viteză de vârf de 269 km/h.

Cu siguranță, Elon Musk este mulțumit că le-a luat fața celor de la Porsche, chiar la ei acasă.

Sursa foto: Tesla.com/Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri