Compania franceza Arquus a prezentat vehiculul blindat Sherpa Light 4x4, care va fi in oferta de licitații pentru a face parte din flota Armatei Române.

Sherpa este un vehicul blindat 4x4 multifuncțional, proiectat de Arquus pentru a oferi o gamă largă de versiuni și personalizări, pentru toate necesitățile și misiunile, construit pe o bază unică.

Familia Sherpa este compusă din patru modele de bază: Sherpa Scout, un vehicul blindat de legătură și recunoaștere, cu 4 sau 5 locuri pentru soldați; Carrier, echipat cu un pat, pentru transportul de trupe sau sisteme; APC, pentru transportul protejat al trupelor; și Sabre, conceput pentru nevoile Forțelor Speciale.

Vehiculele Sherpa vor fi produse în România, Arquus punând la dispoziție experiența și tehnologia necesare. Discuții avansate de cooperare sunt purtate în mai multe domenii, inclusiv, dar fără a se limita la fabricarea de caroserii blindate, componente și echipamente auto, integrarea sistemelor de comunicații / C4i, optronică, sisteme de control al focului, RCWS, avertizare și protecție CBRN, război electronic.

Arquus și partenerii săi români intenționează să crească progresiv localizarea activităților de producție.

Sherpa a evoluat într-o familie completă de modele, incluzând vehicule de recunoaștere (Sherpa Scout), transport protejat (Sherpa APC), transportor de sisteme (Sherpa Carrier), precum și ambulanțe și alte vehicule specifice.

Cu motorul său de 265 CP, tracțiune automată cu cutie de viteze cu schimbare de gamă, sistem de variație a presiunii în pneuri și cu raza sa redusă de bracaj, Sherpa Light este un vehicul foarte mobil și reprezintă combinația perfectă între putere și agilitate, la fel de eficient în zonele urbane, ca și pe cele mai solicitante terenuri. Este transportabil pe calea aerului, cu aparate de zbor C-130 și A400M.

În funcție de cerere, poate fi echipat cu o gamă foarte largă de sisteme și arme, inclusiv cu suita vetronică Battlenet, proprie Arquus, și cu noul sistem Hornet RCWS al companiei.

Arquus este partener al Renault Trucks, de la care își trage originile, din punct vedere istoric. Ambele companii fac parte din grupul AB Volvo, lider mondial în domeniul camioanelor și al soluțiilor de transport terestru. Arquus beneficiază de rețeaua globală a Volvo și Renault Trucks pentru a oferi facilități de întreținere și acces rapid la piese de schimb, asigurând un timp de funcționare optim pentru toate flotele.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri