O unitate Mercedes-Benz AMG GT Black Series este cea mai recentă achiziție auto efectuată de Ion Tiriac pentru colecția sa. Noul model poate fi admirat în premieră la expoziția Mercedes-Benz din Piața Victoriei, în perioada 24-30 septembrie.

De la 1 octombrie, exemplarul Mercedes-Benz AMG GT Black Series se va alătura exponatelor din galeria Tiriac Collection și va putea fi vizualizat împreună cu întreaga colecție de mașini și motociclete.

Modelul se adaugă impresionantei game de modele Mercedes-Benz de la Tiriac Collection, incluzând: Mercedes-Benz 540K Cabriolet A (1937), Mercedes-Benz 170 VK (1938), Mercedes-Benz 220 S (1958), Mercedes-Benz 600 Pullman (1968), Mercedes-Benz 600 Limousine (1966), Mercedes-Benz SLR Stirling Moss (2011), Mercedes-AMG G63 Hunting Group (2019) și Mercedes-Benz AMG G 63 Edition 1 (2019).

Mercedes-Benz AMG GT Black Series a stabilit recent performanța de 6:43,616 minute pe circuitul de la Nurburgring, surclasând cu peste o secundă titularul recordului anterior - Lamborghini Aventador SVJ. Bazat îndeaproape pe modelul de curse GT3 , GT Black Series dispune de cel mai puternic motor AMG V8, 4000 cmc, care produce 730 CP și dezvoltă un cuplu maxim de 800 Nm. Mașina atinge 100 km/h în 3.2 secunde, iar viteza maximă la care ajunge este de 325 km/h.

Modelul integrat în galeria Tiriac Collection este dotat cu amortizoare ajustabile similare celor de la AMG GT R Pro, care permit selectarea funcțiilor Confort, Sport și Sport Plus. Funcția Sport Plus este concepută pentru a fi utilizată pe circuit, având o caracteristică inteligentă care poate măsura netezimea suprafeței pistei și care poate regla setările automobilului pentru a maximiza aderența. Mondelul include jante speciale din aliaj forjat și anvelope Michelin Pilot Sport Cup 2, proiectate special pentru acesta.

Sursa foto: Tiriac Collection

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri