Angajatii GM Europa vor sa taie costurile cu aproape 300 mil. euro

Angajatii europeni ai General Motors s-au oferit sa scada cu aproximativ 290 de milioane de euro costurile pentru a imbunatati competitivitatea in speranta de a preveni inchiderea unei uzine de asamblare europene.

"Forumul Angajatilor Europeni ai General Motors nu vede nicio necesitate economica pentru inchiderea uzinei, insa este pregatit sa acopere un potential gol financiar pentru a creste competitivitatea", au declarat reprezentantii Forumului, informeaza NewsIn, citand Reuters.

Se asteapta ca GM va decide, anul acesta, unde sa construiasca noua generatie de Astra, modelul cu cel mai mare succes in Europa, cu aproape jumatate de milion de unitati vandute anul trecut.

Negocierile intre conducere si angajati, referitoare la locul in care vor fi asamblate masinile Opel si alte modele construite pe platforma Delta vor intra intr-o faza decisiva de la sfarsitul lui aprilie la inceputul lui mai, potrivit comentariilor facute de liderul sindical pentru Europa al GM, Klaus Franz.

General Motors produce, in prezent, modelul Astra la Antwerp, in Belgia, la Bochum in Germania si in portul Ellesmere, in Marea Britanie. Uzina Gliwice din Polonia si fabrica Trollhattan din Suedia doresc, de asemenea, sa produca Astra.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri