Angajatii europeni ai General Motors s-au oferit sa scada cu aproximativ 290 de milioane de euro costurile pentru a imbunatati competitivitatea in speranta de a preveni inchiderea unei uzine de asamblare europene.



"Forumul Angajatilor Europeni ai General Motors nu vede nicio necesitate economica pentru inchiderea uzinei, insa este pregatit sa acopere un potential gol financiar pentru a creste competitivitatea", au declarat reprezentantii Forumului, informeaza NewsIn, citand Reuters.



Se asteapta ca GM va decide, anul acesta, unde sa construiasca noua generatie de Astra, modelul cu cel mai mare succes in Europa, cu aproape jumatate de milion de unitati vandute anul trecut.



Negocierile intre conducere si angajati, referitoare la locul in care vor fi asamblate masinile Opel si alte modele construite pe platforma Delta vor intra intr-o faza decisiva de la sfarsitul lui aprilie la inceputul lui mai, potrivit comentariilor facute de liderul sindical pentru Europa al GM, Klaus Franz.



General Motors produce, in prezent, modelul Astra la Antwerp, in Belgia, la Bochum in Germania si in portul Ellesmere, in Marea Britanie. Uzina Gliwice din Polonia si fabrica Trollhattan din Suedia doresc, de asemenea, sa produca Astra.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri