Producatorul canadian de utilaje pentru constructia de automobile Magna a anuntat ca poarta discutii cu grupul Onex, specializat in cumpararea de companii pentru evaluarea unei posibile oferte de preluare pentru constructorul american Chrysler.

Magna ar trebui sa foloseasca "o mare suma de bani" pentru a pune mana pe Chrysler, filiala grupului automobilistic germano-american Daimler-Chrysler, a recunoscut directorul companiei canadiene, Frank Stronach, pentru ziarul The Globe and Mail."Miscarea ar reprezenta un mare angajament din partea noastra", a adaugat acesta, fara sa dea detalii despre o eventuala oferta facuta de Magna, informeaza NewsIn.

Compania specializata in functionarea uzinelor de automobile ar putea ajuta Chrysler sa-si rationalizeze operatiunile, in timp ce Onex s-ar ocupa de redresarea situatiei financiare a constructorului, au declarat sursele citate de The Globe and Mail.

Cele doua companii canadiene nu au datorii si dispun de importante lichiditati. Potrivit presei americane, DaimlerChrysler urmareste sa obtina aproximativ opt miliarde de dolari pentru filiala neprofitabila de care vrea sa se descotoroseasca.