Sindicatul de la Avtoframos, filiala rusa a care produce modelul Logan langa Moscova, ameninta ca va declansa greva daca salariile, dar si numarul angajatilor nu se vor dubla, anunta agentia rusa de presa RIA Novosti, consultata de NewsIn.

Liderul sindical de la Avtoframos, Ivan Kisilyov, a spus ca organizatia cere ca salariul mediu lunar sa creasca de la 10-15.000 de ruble (390 - 580 de dolari) in prezent, la 20.000 de ruble (770 de dolari). in plus, el a cerut dublarea numarului angajatilor de la uzina la care in prezent lucreaza 2.500 de oameni, amenintand ca, in caz contrat, membrii sindicali isi vor da demisia.

"Suntem pregatiti sa mergem departe pentru a ne vedea revendicarile indeplinite, chiar pana la greva", a spus Ivan Kisilyov care a adaugat ca sindicatul cere si o imbunatatire a sigurantei muncii in uzina. Sindicatul Avtoframos a fost infiintat saptamana trecuta si a intrat in Uniunea Sindicala Inter-regionala a Producatorilor de Automobile.

Experti citati de Kommersant au opinat ca e foarte probabil ca cei din conducerea Avtoframos vor mari salariile conform cererilor pentru a evita o greva care ar aduce pierderi mari uzinei. in toamna lui 2005, o greva de o zi la uzina Ford de langa St Petersburg a adus pierderi de patru milioane de dolari constructorului american.

Kirill Chuiko, expert la compania financiara UralSib a spus pentru Kommersant ca daca salariile vor fi majorate cu 30%, pretul modelului Logan in Rusia ar putea creste cu 100 - 150 de dolari. va produce anul acesta 80.000 de masini Logan in Rusia, insa la mijlocul lui 2009 productia anuala va ajunge la 160.000 de unitati, dupa ce francezii vor investi 150 milioane de dolari.

Logan si-a gasit aproape 50.000 de cumparatori in 2006, terminand pe locul doi in topul vanzarilor de masini straine pe piata rusa, cu o cota de 5%. a demarat productia modelului Logan in Rusia in aprilie 2005, la uzina Avtoframos, dupa o investitie de 230 milioane euro facuta in colaborare cu municipalitatea Moscovei. in 2005, Avtoframos a produs 10.000 de masini Logan, insa in 2006 productia totala a ajuns la 60.000 de unitati.

Avtoframos este prescurtarea de la "Automobile Franta Moscova" si a luat fiinta in 1998, ca joint-venture intre si orasul Moscova. in acest moment, constructorul francez are o participatie de 93% in compania mixta la care municipalitatea Moscovei detine restul de 7%.

Avtoframos produce pe liniile de asamblare modernizate ale producatorului Moskvich care a dat faliment in 2002.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Sondaj INSCOP. Principalele griji ale romanilor: coruptia si Rusia