Startup-ul chinezesc de vehicule electrice Xpeng, compania care a devenit un concurent serios a prezentat un model de mașină zburătoare în weekend, pe care compania spune că intenționează să o producă în masă până în 2024.

Vehiculul Xpeng X2 este dezvoltat de o companie afiliată, HT Aero, un startup de mașini zburătoare, care a strâns peste 500 de milioane de dolari în ultima sa rundă de finanțare săptămâna trecută.

Mașina zboară la altitudine mică, are un volan pentru a circula pe drumuri, precum și o manetă de control pentru modul de zbor, relatează BusinessInsider.

Potrivit Xpeng, modelul X2 are rotoare care pot fi pliate când mașina funcționează pe drumuri și care se pot extinde când vehiculul zboară. Vehiculul dispune de doar locuri, șofer plus un pasager. Xpeng promovează mașina zburătoare pentru utilizare în medii urbane, cum ar fi mersul de la aeroport la birou. Timpul de operare pare cam redus, compania menționând un timp maxim de zbor de 35 de minute.

Producătorul intenționează să vândă mașina la un preț sub 1 milion de yuani chinezi (157.000 de dolari) și pare că modelul s-ar adresa mai mult către serviciile de taxi.

Xpeng, care este unul dintre cei mai apropiați rivali ai Tesla din China, a lansat un sedan electric la începutul acestui an, care a scăzut prețul Tesla cu mai mult de o treime. Compania chineză a înregistrat o creștere record în China în acest an: a declarat că a livrat peste 30.000 de vehicule în prima jumătate a anului 2021, o creștere de 459% față de aceeași perioadă din 2020.

Sursa foto: Captura video

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri