Un aparat pentru dejantat anvelope este un echipament special conceput pentru repararea roților pneumatice ale vehiculelor de transport motorizate. De asemenea, cunoscut sub numele de mașină pentru anvelope, facilitează în principal eliminarea, demontarea, asamblarea și umflarea diferitelor tipuri de anvelope.

Un aparat dejantat anvelope este mai presus de toate un dispozitiv potrivit pentru utilizare în interior, într-un garaj, o reprezentanță, un atelier, un centru auto sau un specialist în anvelope.

Mai multe modele de schimbătoare de anvelope sunt disponibile și pe piață. Ele diferă unele de altele, în special prin performanță lor, sistemul lor de alimentare cu energie și nivelul lor de ergonomie.

Un schimbător de anvelope este un dispozitiv care vă permite să manipulați anvelopele pe o roată mai ușor și mai rapid. Este capabil să efectueze toate manevrele esențiale pentru întreținerea unei roți, după cum urmează:

-Relief sau tehnică utilizată pentru a îndepărta șiragul de pe jantă;

-Demontarea, adică manevrele de îndepărtare a cordonului de pe jantă;

-Montarea, cu alte cuvinte, procesul de instalare a anvelopei pe jantă;

-Inflația pentru a finaliza întreținerea anvelopei.

Cel mai adesea, un schimbător de anvelope pare a fi o mașină mai mică de doi 2 metri înălțime, un metru lungime și un metru lățime. De obicei încorporează un motor electric cu o putere de aproape 1000 de wati. Cu o greutate de aproximativ 250 de kilograme, suprafață de lucru necesară pentru o astfel de mașină este, de asemenea, limitată la aproximativ 150 x 200 centimetri cel puțin. Pentru putere, motorul încorporat necesită o tensiune electrică de 230 până la 400 de volți.

Majoritatea schimbătoarelor de anvelope existente sunt compatibile cu roțile de 10 până la 22,5 inch.

Schimbatoarele automate de anvelope sunt destinate în special profesioniștilor. Echipate cu diferiți senzori, acestea sunt capabile, de exemplu, să centreze automat roată pe platan. Ușor de utilizat și rapid, au, de asemenea, un braț orizontal care permite operatorului să îndepărteze și să potrivească diferite tipuri de anvelope fără efort. De asemenea, profesioniștii pot caută cuvântul Reifenmontiermaschine ce înseamnă masina dejantat roti în limba germană!

Pentru ușurare, schimbatoarele automate de anvelope au, de asemenea, un sistem de control care reduce orice efort din partea operatorului în timpul manevrei. Puternice, pot fi folosite chiar și pentru a scoate roți pneumatice mici, fără a le dezumfla mai întâi. Acestea sunt cele mai utilizate modele existente. Schimbatoarele de anvelope semiautomate sunt într-adevăr proiectate cu un nivel ridicat de practic, siguranță și fiabilitate. Avantajul lor se bazează în mare parte pe un al treilea braț, utilizat mai presus de toate pentru a facilita diferitele manevre ale mașinii. Controlată de la o pedală, placa rotativă poate fi rotită și în ambele direcții, fără a afecta puterea motorului integrat.

Toate schimbatoarele de pneuri funcționează cu aer comprimat. Dar, în funcție de sistemul utilizat, acestea pot fi automate sau semi-automate. În acest tip de dispozitiv, aerul controlează, de exemplu, strângerea jantei, acționarea întrerupătorului de bile și rotația platoului rotativ.

Adesea, aceste dispozitive sunt încă numite schimbătoare de pneuri electropneumatice, în principal datorită integrării unui motor electric care servește la alimentarea dispozitivului cu aer comprimat.

Un garaj funcționează mai bine cu un elevator auto cu 2 coloane fiind echipamentul potrivit!

Sursa foto ElevatorAuto.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri