Producatorii romani de automobile, Dacia si Daewoo, au primit 23% din locurile alocate pentru 2007 in programul national de reinnoire a parcului auto cu autoturisme noi aliniate standardelor europene, a anuntat Administratia Fondului de Mediu (AFM)
Comitetul Director al AFM a analizat dosarele depuse de producatori si i-a avizat vineri pe cei care indeplineau conditiile, distribuind cele 16.500 de locuri intre 58 de companii acceptate in program. Astfel, informeaza NewsIn, Dacia, Daewoo, marcile importate de Porsche Romania si Renault - Nissan au primit fiecare cate 1.907 locuri in programul de reinnoire a parcului auto, in timp ce alte marci, Opel, Chevrolet, Fiat si Ford au primit fiecare peste 1.000 de locuri in programul care va incepe saptamana viitoare si se va incheia pe 12 decembrie.

Suma alocata pentru fiecare solicitant in parte s-a stabilit prin aplicarea unui coeficient de proportionalitate obtinut din raportul dintre suma alocata si suma totala solicitata (conform art 4 din Ordinul 430/2007). Administratia Fondului pentru Mediu a publicat si o lista cu 142 de firme autorizate sa desfasoare activitati de colectare si tratare a vehiculelor scoase din uz prin program.

Programul se desfasoara in limita sumei de 49,5 milioane lei, dar spre deosebire de anul trecut, are trei etape, si nu doua, Astfel, prima etapa se va incheia la 31 august, a doua pe 12 noiembrie, iar a treia la 12 decembrie.

De acest program pot beneficia persoanele fizice, proprietari sau mostenitori ai unui autoturism functional inmatriculat in Romania a carui vechime depaseste 12 ani. Masina veche urmeaza sa fie radiata, iar in baza certificatelor de distrugere a autoturismului si de radiere proprietarul primeste o suma de casare in valoare de 3.000 de lei, care va fi virata in contul de trezorerie al producatorului validat la care acesta este inscris pentru achizitionarea unei masini noi.

Actele cu care proprietarul trebuie sa se prezinte la producatorul auto sunt copiile legalizate ale buletinului sau cartii de identitate, certificatului de inmatriculare al autoturismului uzat, certificatului de distrugere al acestuia si originalul certificatului de radiere. De asemenea, este necesara nota de acceptare a producatorului. in cazul in care masina a facut obiectul unei mosteniri, dosarul trebuie sa cuprinda si o copie legalizata a certificatului de mostenitor.

Lista completa a locurilor alocate in cadrul programul national de reinnoire a parcului auto poate fi verificata la www.rabla.ro
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri