Negocierile intre constructorul germano-american de automobile DaimlerChrysler si grupul producator de piese pentru automobile Magna, candidat la preluarea diviziei Chrysler, se afla intr-un stadiu "avansat", a precizat cotidianul Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Grupul Magna spera sa se asocieze cu firma de investitii financiare Onex pentru a prelua participatia majoritara din Chrysler, iar compania-mama din Germania nu va pastra decat o participatie minoritara, afirma cotidianul german, citand o sursa din industria automobilistica. in cursul saptamanii trecute, grupul Magna a confirmat ca este interesant de divizia Chrysler si ca se afla in discutii privind o eventuala colaborare ci firma Onex.

Cotidianul german precizeaza ca o delegatia a grupului Magna, condusa ce presedintele consiliului de administratie, Siegfried Wolf, se va intalni in cursul acestei saptamani cu responsabili ai DaimlerChrysler.

In aceeasi perioada, un membru al consiliului de administratie al DaimlerChrysler, RüdigerGrube, va pleca la New York pentru a discuta cu alti candidati privind achizitia Chrysler, a indicat cotidianul german.

Conform Frankfurter Allgemeine Zeitung, citat de NewsIn, oferta facuta de Magna va fi "aproximativ identica" cu cea facuta de omul de afaceri Kirk Kerkorian, care s-a aratat dispus sa plateasca 3,3 miliarde euro (4,5 miliarde dolari) pentru divizia Chrysler.

Printre ceilalti candidati, cotidianul german enumera fondurile de investitii Blackstone, Centerbridge Partners si Cerberus.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si