Negocierile intre constructorul germano-american de automobile DaimlerChrysler si grupul producator de piese pentru automobile Magna, candidat la preluarea diviziei Chrysler, se afla intr-un stadiu "avansat", a precizat cotidianul Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Grupul Magna spera sa se asocieze cu firma de investitii financiare Onex pentru a prelua participatia majoritara din Chrysler, iar compania-mama din Germania nu va pastra decat o participatie minoritara, afirma cotidianul german, citand o sursa din industria automobilistica. in cursul saptamanii trecute, grupul Magna a confirmat ca este interesant de divizia Chrysler si ca se afla in discutii privind o eventuala colaborare ci firma Onex.

Cotidianul german precizeaza ca o delegatia a grupului Magna, condusa ce presedintele consiliului de administratie, Siegfried Wolf, se va intalni in cursul acestei saptamani cu responsabili ai DaimlerChrysler.

Citeste si:

In aceeasi perioada, un membru al consiliului de administratie al DaimlerChrysler, RüdigerGrube, va pleca la New York pentru a discuta cu alti candidati privind achizitia Chrysler, a indicat cotidianul german.

Conform Frankfurter Allgemeine Zeitung, citat de NewsIn, oferta facuta de Magna va fi "aproximativ identica" cu cea facuta de omul de afaceri Kirk Kerkorian, care s-a aratat dispus sa plateasca 3,3 miliarde euro (4,5 miliarde dolari) pentru divizia Chrysler.

Printre ceilalti candidati, cotidianul german enumera fondurile de investitii Blackstone, Centerbridge Partners si Cerberus.