Mazda America de Nord a dezvăluit modelul Mazda CX-50, noul SUV conceput exclusiv pentru piața nord-americană.

Va fi primul model Mazda construit la noua fabrică Mazda Toyota Manufacturing (MTM) din Huntsville, Alabama.

Producția modelului CX-50 este programată să înceapă la MTM în ianuarie 2022. MTM este un joint venture, 50:50, între cei doi producători de automobile, cu o capacitate anuală de 300.000 de vehicule (150.000 fiecare).

MTM a fost conceput ca parte a unei colaborări mai ample Mazda-Toyota, care include dezvoltarea comună a tehnologiei pentru vehicule electrice, mașini conectate și sisteme avansate de siguranță.

Mazda CX-50 se va alătura gamei din SUA deasupra modelului Mazda CX-5. Împărțind o platformă cu Mazda3 și Mazda CX-30, cel mai nou SUV Mazda va fi propulsat inițial de unul dintre cele două motoare pe benzină Skyactiv-G 2.5, urmând apoi electrificarea.

Noul model vine înaintea a două SUV-uri crossover mai mari care vor fi lansate în Europa în următorii doi ani.

Mazda CX-60 cu două rânduri de scaune și Mazda CX-80 cu trei rânduri vor marca introducerea în Europa a propulsoarelor hibride plug-in pe benzină combinând o putere mai mare cu emisii scăzute, va exista și un motor Skyactiv-X în linie cu șase cilindri cu aprindere prin compresie de nouă generație și un Skyactiv-D diesel cu sisteme mild hybrid de 48 V.

Sursa foto: Mazda

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri