Volkswagen va începe vânzările europene conform planului pentru monovolumul electric ID Buzz, astfel că modelul va fi disponibil și în România în 2022, au declarat pentru wall-street.ro reprezentanții Volkswagen Autovehicule Comerciale.

"Cea mai importantă premieră este ID.BUZZ (ambele variante – transport persoane și marfă), care va avea lansarea oficială în luna februarie. În țară o să ajungă la sfârșitul anului 2022", spun managerii.

VW ID Buzz va fi considerat un înlocuitor indirect al lui Volkswagen Touran. Noul model va fi produs pe platforma MEB a grupului german și va integra și o serie de funcții autonome de nivel 4.

ID Buzz va fi oferit în trei versiuni diferite, destinate pasagerilor, dar și transportului de mărfuri. O versiune pentru Europa va avea 6 locuri, pentru a fi folosită pentru servicii de ride-pooling (partajarea unei călătorii cu alte persoane prin intermediul unei aplicații).

Volkswagen Amarok

Noul Volkswagen Amarok va avea premiera mondială în iunie 2022. În România ar putea ajunge la începutul anului 2023.

Germanii au dezvăluit și primele schițe de design cu noua generație Volkswagen Amarok, care va fi asamblat la uzina Ford din Silvertone, în Africa de Sud, dar și în Argentina. Noul Amarok va împărți platforma cu Ford Ranger. Cu toate acestea, modelele nu vor semăna, întrucât VW va fi desenat la Wolfsburg. Noul Amarok va fi disponibil cu cabină simplă și dublă.

Volkswagen ia în calcul și lansarea lui Amarok R, cu 300 de cai putere.

Modelul a fost lansat pe piață în 2010, iar de atunci a fost vândut în peste 800.000 de unități la nivel global. Amarok este rival pentru Toyota Hilux, Nissan Navara, Mitsubishi L200 și Isuzu D-Max.

Volkswagen Multivan TDI

"În perioada următoare (2-3 săptămâni) așteptăm să ajungă noul Multivan eHybrid. Tot la Multivan, o să avem echiparea pe motorină în a doua jumătate a anului viitor", au mai spus reprezentanții Volkswagen Autovehicule Comerciale.

VW Multivan este disponibil în prezent TSI și PHEV.

Noul Volkswagen Multivan (T7) este dezvoltat pe arhitectura MQB și este disponibil în două variante de lungime: 4.97 sau 5.17 metri. Ampatamentul este de 3,12 metri.Volumul portbagajului este de 469 litri sau de 1.844 litri odată cu rabatarea celui de-al treilea rând de scaune.

Sursa foto: Volkswagen

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri