Toyota lansează anul viitor în România primele mașini electrice: bZ4X, primul SUV electric al mărcii japoneze și Proace Electric, model disponibil atât pentru transportul de persoane, cât și ca utilitară, au declarat pentru wall-street.ro reprezentanții companiei.

În prima parte a anului 2022 va ajunge în România SUV-ul electric Toyota bZ4X. Toyota bZ4X este realizat pe platforma e-TNGA și dispune de două motoare electrice, câte unul pe fiecare punte.

Modelul electric japonez cu o autonomie de circa 500 de kilometri (WLTP) va fi disponibil în două versiuni: cu tracțiune față (un motor de 150 kW) și cu tracțiune integrală (două motoare electrice de 80 kW). Versiunea cu tracțiune față va avea 204 CP, în timp ce versiunea cu tracțiune integrală va avea 217 CP.

Bateria Li-Ion a SUV-ului japonez are o capacitate de 71.4 kWh și poate fi încărcată rapid la 150 kW. Timpul de încărcare de la 0 la 80% este de 30 de minute.

Un alt model electric este utilitara electrică Proace CITY Electric, disponibila și pentru transportul de persoane Proace City Verso Electric. Modelele Proace Electric sunt propulsate de un motor electric de 136 CP/100 kW, care antrenează roțile din față.

Bateria litiu-ion de 50 kWh permite o autonomie de condus WLTP între 260 km și 280 km când este complet încărcata și o viteză maximă de 135 km/h.

Capacitatea de încărcare a modelelor Proace CITY este de până la 4,4 m3, până la 800 kg sarcină utilă și 750 kg capacitate de remorcare.

Un alt model nou Toyota este Corolla Cross, care beneficiază de noul sistem hibrid de generația a cincea.

Sistemul de propulsie hibrid FWD de 2,0 litri generează 146 kW/197 CP, oferind o accelerație de la 0 la 100 km/h în 8,1 secunde.

Varianta AWD-i dispune de un motor electric suplimentar, puternic, pe puntea spate, care dezvoltă 30,6 kW. Motorul din spate se cuplează automat pentru a oferi o tracțiune mai mare.

În primăvara anului 2022 va sosi în România si Toyota Aygo X, crossover-ul de clasă mică de la Toyota.

Toyota Aygo X va avea o singură motorizare disponibilă, de 1 litru benzină cu trei cilindri 72 de cai putere și 93 Nm. Clienții vor putea alege între o transmisie manuală cu cinci trepte sau una automată CVT.

O alta noutate de la Toyota este Yaris GR Sport. Modelul este disponibil fie hibrid, fie cu motorul pe benzină de 1,5 litri echipat cu transmisie manuală inteligentă (iMT), care mărește automat turația motorului la schimbarea treptelor de viteză pentru a asigura o schimbare lină a treptelor.

Yaris GR Sport are jante din aliaj de 18 inch, o nouă culoare exterioară unică Dynamic Grey, cusături roșii pentru scaune, volan și schimbătorul de viteze, logo-uri GR Sport.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri