Dealerii care distribuie automobilele Opel si Chevrolet ale grupului General Motors accepta inscrieri in programul de innoire a parcului auto, in care cele doua marci au primit aproape 4.000 de locuri. SI Renault-Nissan Romania incepe de marti sa accepte inscrieri in programul de innoire a parcului auto, in care marca franceza a primit peste 1.800 de locuri.
In programul "Rabla" s-au inscris 16 dealeri ai marcilor Opel si Chevrolet, care au primit in total 3.813 locuri, peste 1.900 pentru fiecare marca. Cele mai multe locuri - 506 - au revenit companiei Victoria Total SRL din Remetea, judetul Harghita si firmei Anvelo Center din Oradea (408 locuri). Reprezentantii Anvelo Center au declarat, pentru NewsIn, ca, dupa ce marti au semnat contractul cu Administratia Fondului pentru Mediu, au inceput sa alcatuiasca liste cu cei care doresc sa intre in program, iar de saptamana viitoare vor acorda si notele de acceptare.

Unul dintre cei mai importanti dealeri Opel-Chevrolet din capitala, Di Bas, a inceput intocmirea listelor de acum o luna, dar va acorda notele de acceptare in program de saptamana viitoare. Reprezentantii Di Bas au spus ca la marca Opel, cele 97 de locuri primite sunt ocupate deja.

Directorul de marketing si PR al General Motors Romania, Cristian Oltean, s-a aratat increzator ca cele doua marci vor reusi sa vanda prin programul "Rabla" numarul de automobile alocat si ca, fata de anul trecut, marea schimbare e intrarea marcii Chevrolet care, din cauza taxelor vamale aplicate automobilelor non-europene, nu avea preturi atractive. Reprezentantul General Motors a precizat ca modelul Chevrolet Spark poate fi cumparat prin program cu preturi ce pornesc de la 5.500 euro, iar Aveo costa de la 6.300 de euro in sus. La Opel, Oltean considera ca Astra Classic va fi cel mai atractiv model, deoarece va costa sub 10.000 de euro cu dotari, precum aer conditionat sau inchidere centralizata.

"Prin structura noastra din Romania fiecare dealer e un importator individual, practic in Romania avem 21 de dealerii adica importatori si nu suntem o structura in care distribuitorii sa fie doar agenti ai importatorului", a explicat Oltean motivul pentru care dealerii marcilor Opel si Chevrolet au primit fiecare o anumita cota, in loc sa se stabileasca un numar total de locuri pe tara pentru GM. El a adaugat ca General Motors Romania e un birou de reprezentanta care nu desfasoara activitati comerciale, ci coordoneaza membrii retelei si se ocupa de extinderea acesteia.

Programul de innoire a parcului auto a ajuns la a treia editie, iar Opel si Chevrolet au primit 23% din locuri. Comitetul Director al Administratiei Fondului de Mediu (AFM) a analizat dosarele depuse de producatori si i-a avizat, la sfarsitul saptamanii trecute, pe cei care indeplineau conditiile, distribuind cele 16.500 de locuri intre 56 de companii acceptate in program.

Si Renault-Nissan Romania incepe de marti sa accepte inscrieri in programul de innoire a parcului auto, in care marca franceza a primit peste 1.800 de locuri, informeaza compania intr-un comunicat.

Incepand de marti, 24 aprilie, Renault demareaza in cele 39 de concesiuni ale marcii programul de stimulare a innoirii parcului auto la care participa cu o cota de 1.872 vehicule. Si producatorul autohton Dacia incepe inscrierile tot marti pentru cele 1.907 locuri primte. Pe langa suma de 800 euro (3.000 de lei) oferita de Guvernul Romaniei pentru fiecare vehicul, Renault ofera in plus clientilor reduceri de pana la 1.300 euro pentru Clio Symbol, 2.350 de euro pentru Megane si 3.000 de euro pentru Laguna, cu toate taxele incluse.

In luna martie a acestui an, Renault a inregistrat, pe piata romaneasca, vanzari cu 63% mai mari comparativ cu aceeasi luna a anului trecut. Totalul vanzarilor Renault in lunile ianuarie-martie 2007 este de peste 5 780 vehicule, cu 41% mai mult decat in perioada similara a anului trecut. Programul de innoire a parcului auto a ajuns la a treia editie, iar Renault a primit 11% din locuri. Comitetul Director al Administratiei Fondului de Mediu (AFM) a analizat dosarele depuse de producatori si i-a avizat, la sfarsitul saptamanii trecute, pe cei care indeplineau conditiile, distribuind cele 16.500 de locuri intre 56 de companii acceptate in program.

Suma alocata pentru fiecare solicitant in parte s-a stabilit prin aplicarea unui coeficient de proportionalitate obtinut din raportul dintre suma alocata si suma totala solicitata (conform art 4 din Ordinul 430/2007). Programul se desfasoara in limita sumei de 49,5 milioane lei, dar, spre deosebire de anul trecut, are trei etape, si nu doua. Astfel, prima etapa se va incheia la 31 august, a doua pe 12 noiembrie, iar a treia la 12 decembrie. AFM a publicat si o lista cu 142 de firme autorizate sa desfasoare activitati de colectare si tratare a vehiculelor scoase din uz prin program.

De acest program pot beneficia persoanele fizice, proprietari sau mostenitori ai unui autoturism functional inmatriculat in Romania a carui vechime depaseste 12 ani. Masina veche urmeaza sa fie radiata, iar in baza certificatelor de distrugere a autoturismului si de radiere proprietarul primeste o suma de casare in valoare de 3.000 de lei, care va fi virata in contul de trezorerie al producatorului validat la care acesta este inscris pentru achizitionarea unei masini noi.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri