Executivul a aprobat indicatorii tehnico-economici ai autostrăzii Buzău-Focşani, proiect în valoare de 7,26 miliarde lei, finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, a anunţat ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu.

"Guvernul a aprobat astăzi indicatorii tehnico-economici ai autostrăzii Buzău-Focşani! Proiectul în valoare de 7,26 miliarde de lei (inclusiv TVA) este finanţat prin PNRR şi este prevăzut în Master Planul de Transport General. Din acest moment intră în linie dreaptă lansarea în licitaţie a contractului pentru construirea celor 82,44 de kilometri ai celui de al doilea segment al Autostrăzii Moldova (A7)", a declarat ministrul.

Parte a reţelei TEN T Centrală pe aliniamentul Giurgiu-Bucuresti-Ploieşti-Siret, autostrada Buzău-Focşani este formată din 4 loturi: Lotul 1 Buzău - Vadu Paşii, de 4,60 km, Lotul 2 Vadu Paşii - Râmnicu Sărat, de 30,80 km, Lotul 3 Râmnicu Sărat - Mândreşti Munteni, de 36,10 km, şi Lotul 4 Mândreşti Munteni - Focşani Nord, de 10,94 km

Ministrul a subliniat că pe traseul autostrăzii Buzău - Focşani vor fi construite şase noduri rutiere, 23 de poduri pe autostradă, trei pasaje peste calea ferată, 15 structuri peste autostradă, un Centru de Întreţinere şi Coordonare, un Centru de Informare şi Monitorizare, două parcări de scurtă durată şi patru spaţii de servicii.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri