Un sondaj BEI cu privire la climă explorează părerile oamenilor despre schimbările climatice într-o lume ce se modifică rapid. Rezultatele acestei runde se concentrează pe comportamentul individual al cetățenilor și pe acțiunile pe care le întreprind aceștia pentru a combate schimbările climatice.

Când sunt întrebați ce fel de mașină vor cumpăra în viitor, 81 % dintre români răspund fie o mașină hibridă, fie una electrică. Acest procentaj este cu 62 de puncte mai mare decât procentajul de români care afirmă că ar cumpăra un vehicul pe benzină sau motorină (19 %). Mai exact, 45 % ar cumpăra un vehicul hibrid și 36 % ar alege unul electric.

Între timp, 14 % din populația totală a României declară că nu deține un vehicul acum și nu intenționează să cumpere unul (cu un punct peste media UE).

Având în vedere că 81 % dintre cumpărătorii români de mașini afirmă că ar alege un vehicul hibrid sau electric, românii par mai înclinați să treacă la noi tehnologii în privința mașinilor față de media est-europenilor (71 %), de bulgari (76 %) și de germani (52 %).

Mai exact, românii par mai înclinați să aleagă vehicule hibride, 45 % dintre cumpărătorii de mașini declarând că următoarea lor mașină va avea tipul acesta de motor. Par mai înclinați să cumpere o mașină hibridă decât bulgarii (40 %), est-europenii (42 %) și germanii (29 %).

În ceea ce privește mașinile electrice, cumpărătorii români de mașini par mai puțin înclinați să opteze pentru tipul acesta de mașină (36 %), la fel ca bulgarii (36 %). Între timp, est-europenii (29 %) și germanii (23 %) par să considere mașinile electrice mai atrăgătoare decât românii.

În general, cumpărătorii europeni de mașini au tendința să prefere vehiculele hibride (39 %), în timp ce vehiculele pe benzină sau motorină sunt clasate pe locul al doilea (33 %), iar mașinile electrice, pe locul al treilea (28 % declară că ar cumpăra o mașină electrică). În timp ce cumpărătorii chinezi de mașini sunt cei mai înclinați să cumpere o mașină electrică (44 %), americanii ar alege mai întâi un vehicul hibrid (38 %), apoi un vehicul pe benzină sau motorină (33 %) și, în ultimă instanță, o mașină electrică (29 %).

Sursa foto: Smile Fight / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri