Producatorul de automobile Daewoo Craiova a acordat note de acceptare pentru peste 1.600 de persoane care doresc sa participe la programul de innoire a parcului auto, adica pentru 85% din numarul de locuri alocate

"Listele sunt practic inchise, dar nu putem spune ca locurile sunt oficial ocupate in totalitate pentru ca, pana in prezent, am acordat peste 1.600 de note de acceptare, iar acestea se dau cand oamenii vin cu toate documentele si e inca prea devreme ca acest lucru sa se intample cu toti", a spus pentru NewsIn, directorul de comunicare al Daewoo Craiova, Valeriu Garlea.

Daewoo a primit, la fel ca si Dacia, 1.907 locuri in program, adica 11% din total, mai putin decat anul trecut, cand a obtinut peste 4.500 de locuri. Producatorul a inceput sa acorde note de acceptare inca de saptamana trecuta, in timp ce Dacia a demarat, de marti, procedura.

In opinia lui Garlea, cel mai probabil, modelul Matiz va fi ales de majoritatea clientilor care vor opta pentru un automobil Daewoo in program. "Persoanele care urmaresc acest program sunt in special cele cu resurse finaciare mai slabe si evident ca masinile mai ieftine vor fi cele preferate de clienti", a mai spus Garlea. La Daewoo, modelul Matiz costa incepand de la 4.500 de euro, daca este achizitionat prin programul "Rabla".

Comitetul Director al Administratiei Fondului de Mediu (AFM) a analizat dosarele depuse de producatori si i-a avizat, la jumatatea lui aprilie, pe cei care indeplineau conditiile, distribuind cele 16.500 de locuri intre 56 de companii acceptate in program.

Suma alocata pentru fiecare solicitant in parte s-a stabilit prin aplicarea unui coeficient de proportionalitate obtinut din raportul dintre suma alocata si suma totala solicitata (conform art 4 din Ordinul 430/2007). Programul se desfasoara in limita sumei de 49,5 milioane lei, dar spre deosebire de anul trecut, are trei etape, si nu doua. Astfel, prima etapa se va incheia la 31 august, a doua pe 12 noiembrie, iar a treia la 12 decembrie. AFM a publicat si o lista cu 142 de firme autorizate sa desfasoare activitati de colectare si tratare a vehiculelor scoase din uz prin program.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri