Cota de 5,7% pe care Kia a înregistrat-o în ianuarie pe piaţa lunară din Europa este cea mai bună de până acum. Recordul a venit după ce brandul coreean a vândut 47.137 de maşini luna trecută şi a ajuns pe locul patru în ierarhia europeană a vânzărilor de automobile noi.

În luna ianuarie, Kia a înregistrat un maxim istoric. A avut o cotă de piaţă în Europa de 5,7% și s-a clasat pe locul patru în clasamentul european al vânzărilor de maşini noi pe aceeaşi piaţă europeană.

Potrivit datelor anunţate de ACEA (European Automobile Manufacturers’ Association), înmatriculările automobilelor brandului coreean au ajuns în ianuarie la 47.137 de unități. S-a înregistrat o creștere de 38.8% față de aceeaşi lună a anului trecut. Acest lucru s-a produs în condiţiile în care vânzările maşinilor noi au scăzut, la modul general, cu 2,4%.

Brandul coreean stă foarte bine şi la maşinile electrice. A dat lovitura pe piaţă cu EV6, primul automobil electric dedicat Kia, doar luna trecută au fost 3.274 de înmatriculări.

Recent, Kia a făcut publice imagini cu noul SUV hibrid Sportage, o maşină care atinge suta de kilometri la oră în doar 8.2 secunde şi are o viteză maximă de 191 km/h .

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri