Porsche Romania a inceput de luni sa faca inscrieri in programul "Rabla" si a impartit intre marcile pe care le importa cele peste 1.900 de locuri atribuite, Skoda primind peste 60%, iar Volkswagen un sfert, potrivit unui comunicat al Porsche.

Porsche Romania a primit acelasi numar de locuri (1907) ca Dacia, Daewoo, Opel si Chevrolet in programul de innoire a parcului auto demarat de Administratia Fondului pentru Mediu (AFM). Porsche Romania a primit, anul acesta, cu aproape 10% mai multe locuri in program decat in 2006.

Compania a distribuit locuirle intre marcile din portofoliu, astfel pentru marca Skoda a alocat 1.200 locuri, pentru Volkswagen 485, Seat 195, Volkswagen Vehicule Comerciale 17 si pentru Audi 10 locuri. Reprezentantii companiei au spus ca aceste cote sunt flexibile si, in functie de cerere, pot fi modificate. Marcii Skoda i-au fost alocate si anul trecut cele mai multe locuri si anume 1.273, in timp ce pentru Volkswagen a repartizat 338. Per total, anul trecut compania a vandut peste 1.700 de masini in program.

Desi Porsche Romania se asteapta ca cele mai multe comenzi sa fie pentru marcile de volum Skoda si Volkswagen, directorul Audi, George Sanduleac, estimeaza ca si in acest an vor exista clienti pentru masinile din segmentul premium. “in 2006 am avut clienti pentru modelele Audi A3 si Audi A4, dispusi sa plateasca peste 35.000 de euro pentru o masina al carei avans a fost reprezentat de masina veche pe care au casat-o. De aceea, in acest an estimam ca se vor vinde 10 unitati”, a spus directorul Audi in comunicat.

"Am constatat ca, spre deosebire de anii trecuti, clientii sunt mult mai bine informati asupra procedurilor prin care isi pot schimba masina veche cu una noua. Majoritatea vin deja cu dosarul complet si stiu exact cu ce model vor sa plece din showroom. Ca o tendinta generala, se pare ca, anul acesta, clientii opteaza pentru masini putin mai scumpe decat in anii anteriori, cu mai multe dotari”, a spus in comunicat, brand-managerul Skoda, Vlad Rusu.

Beneficiarii Programului de stimulare a innoirii Parcului national auto in 2007 pot primi finantare de la Porsche Bank pentru plata autovehiculului achizitionat de la importatorul Porsche Romania.

Comitetul Director al Administratiei Fondului de Mediu (AFM) a analizat dosarele depuse de producatori si i-a avizat, la jumatatea lui aprilie, pe cei care indeplineau conditiile, distribuind cele 16.500 de locuri intre 56 de companii acceptate in program.

Suma alocata pentru fiecare solicitant in parte s-a stabilit prin aplicarea unui coeficient de proportionalitate obtinut din raportul dintre suma alocata si suma totala solicitata (conform art 4 din Ordinul 430/2007). Programul se desfasoara in limita sumei de 49,5 milioane lei, dar spre deosebire de anul trecut, are trei etape, si nu doua. Astfel, prima etapa se va incheia la 31 august, a doua pe 12 noiembrie, iar a treia la 12 decembrie. AFM a publicat si o lista cu 142 de firme autorizate sa desfasoare activitati de colectare si tratare a vehiculelor scoase din uz prin program.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri