Producătorul german de maşini premium Mercedes-Benz a anunţat suspendarea exporturilor de vehicule către Rusia şi oprirea activităţii de producţie în această ţară, în urma invadării Ucrainei şi a sancţiunilor occidentale impuse Moscovei, transmite DPA, preluat de Agerpres.

Mercedes-Benz va opri exporturile de maşini şi camionete spre Rusia, precum şi producţia locală "până la noi dispoziţii", informează într-un comunicat grupul german, fără detalii suplimentare.

Şi Daimler Truck, cel mai mare producător global de camioane, şi-a suspendat activităţile în Rusia, inclusiv cooperarea cu firma auto Kamaz.

Conflictul din Ucraina a determinat BMW să oprească activitatea la unele fabrici din cauza perturbărilor din lanţurile de aprovizionare. Producţia la uzinele din Munchen şi Dingolfing, ambele în Bavaria, va fi oprită, la fel şi la unităţile din Steyr (Austria), Oxford (Marea Britanie) şi din Ţările de Jos.

De asemenea, va fi redusă activitatea fabricilor din Leipzig şi Regensburg (Germania). Fabricile BMW din China, SUA şi Mexic nu sunt afectate deoarece au alţi furnizori, a informat grupul german.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri