General Motors Corporation, Ford Motors Company si JSC Russian Machines au depus oferte neangajante pentru preluarea a 95% din actiunile Automobile Craiova (Daewoo), a anuntat Ministerul Finantelor.
Guvernul a adoptat Memorandumul prin care statul vrea sa vanda 95% din actiunile Automobile Craiova (Daewoo), insemnand atat intregul pachet de 72,4% detinut de AVAS, cat si pachetul de 22,06% detinut de SIF Oltenia, potrivit NewsIn. Memorandumul prevede ca AVAS si SIF Oltenia vor incheia un acord prin care vor fi stabilite conditiile in care SIF Oltenia mandateaza AVAS sa ofere, sa negocieze si sa incheie contractul de vanzare-cumparare de actiuni si pentru pachetul de actiuni pe care il detine SIF Oltenia la Automobile Craiova.

Un acord de acelasi tip va fi incheiat de AVAS cu toti ceilalti actionari minoritari care isi vor exprima intentia de vanzare. Acestia urmeaza sa depuna, in termen de 30 de zile, un document prin care sa isi exprime intentia de vanzare. Vanzarea pachetelor de actiuni se va face prin metoda negocierii pe baza de oferte finale, imbunatatite si irevocabile, in doua etape, cu oferta initiala cu conditii unice pentru toti ofertantii, dupa care urmeaza oferta finala imbunatatita.

O conditie pentru investitori ca sa poata participa la negociere este sa inregistreze o cifra de afaceri de minim 10 miliarde de euro si o productie de cel putin un milion de autoturisme pe an. Dupa depunerea ofertelor finale, imbunatatite si irevocabile, Comisia de privatizare va stabili oferta care intruneste cel mai mare numar de puncte, prin aplicarea grilei de punctaj din Memorandumul privind strategia de privatizare propusa pentru SC Automobile Craiova, respectiv numarul de automobile produse anual, gradul de integrare al productiei.

In cadrul sedintei de Guvern, presedintele AVAS, Teodor Atanasiu, a informat membrii Cabinetului ca in iunie va fi lansata oferta de vanzare.

AVAS a publicat, pe 9 martie 2007, anuntul de vanzare prin negociere pe baza de oferte finale, imbunatatite si irevocabile a unui pachet de actiuni reprezentand 72,4% din capitalul social al societatii comerciale Automobile Craiova SA.

Investitorii interesati au putut depune, pana pe 25 aprilie 2007, scrisori de intentie neangajante care sa contina o scurta prezentare a activitatii, o scurta descriere a motivatiei de a investi la Automobile Craiova si datele de contact. Automobile Craiova SA are un capital social de 39.783.166 lei si are ca obiect de activitate fabricarea si comercializarea de subansamble pentru autovehicule. Automobile Craiova este unicul actionar cu drept de vot la SC Daewoo Automobile Romania SA, producator si distribuitor de autoturisme si subansamble pentru autoturisme sub licenta GM Daewoo Auto Technologies, detinand 49% din capitalul social al societatii.

Daewoo Automobile Romania a fost infiintata in 1994 ca societate mixta creata de Automobile Craiova si grupul sud-coreean Daewoo. Grupul Daewoo a intrat in 1999 in faliment, fiind cumparat partial de General Motors, care insa a refuzat sa preia si fabrica din Romania.

Automobile Craiova a cumparat pachetul de actiuni de 51% detinut de compania coreeana Daewoo Motor, in august 2006.

Anuntul pentru ofertele angajante la Daewoo, publicat intre 15 si 30 iunie

Comisia de privatizare a Automobile Craiova (Daewoo) va publica anuntul de privatizare a societatii intre 15 si 30 iunie 2007, urmand ca in termen de 60 de zile firmele interesate sa depuna ofertele financiare angajante. Potrivit strategiei de privatizare, Comisia va scoate la vanzare pachetul majoritar de actiuni al Automobile Craiova, in a doua jumatate a lunii iunie. Investitorii vor avea posibilitatea sa depuna oferte angajante in termen de 60 de zile.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri