Producatorul german de masini sport Porsche a lansat o oferta de preluare obligatorie usor imbunatatita pentru Volkswagen, insa tinteste in continuare o participatie minoritara la VW, informeaza NewsIn. Companiei Porsche, care este deja cel mai mare actionar al VW i s-a cerut sa lanseze o oferta pentru cel mai mare producator auto european, dupa ce ponderea voturilor la Porsche a depasit 30% in martie, insa reprezentantii grupului au afirmat ca nu urmaresc preluarea pachetului majoritar in aceasta etapa.

Porsche ofera in prezent 100,92 euro pentru fiecare actiune a Volkswagen si 65,54 euro pentru actiunile preferentiale, potrivit documentelor referitoare la oferta, disponibile online si care evalueaza liderul productiei auto europene la aproape 36 de miliarde de euro.

Pretul pentru actiunile ordinare a fost conform estimarilor, insa Porsche planuia, initial sa ofere 65,45 euro pentru fiecare actiune preferentiala. Autoritatile de pietei germane au aprobat oferta, valabila pana in data de 29 mai.

Actiunile VW s-au apreciat, luni, cu 0,4%, pana la 111,95 euro, in timp ce actiunile preferentiale au urcat cu 0,2%, pana la peste 75 de euro. Reprezentantii Volkswagen au refuzat sa comenteze referitor la oferta, scrie Reuters.

Porsche a mai anuntat ca oferta curenta nu obliga compania sa face alte oferte de preluare in cazul in care isi mareste participatia la VW in viitor si ii ofera, astfel, flexibilitatea sa contracareze orice incercare de achizitie de catre fonduri de risc sau de investitii pentru VW.

Porsche, impreuna cu statul german Saxonia Inferioare, care detine aproximativ 205 din VW, controleaza peste jumatate din voturi la VW.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
VIDEO Trafic intens pe Autostrada Soarelui, în sensul spre mare
Setari Cookie-uri