Hyundai, care este al saselea producator de automobile din lume impreuna cu grupul afiliat Kia Motors Corp. a inregistrat un profit operational de 291,4 miliarde won (313.1 milioane dolari), depasind estimarile unui grup de opt analisti care, chestionati de Reuters, mizasera pe un nivel al profitului operational de 281 miliarde won.

Rezultatul din primul trimestru al 2007 este mult mai mic decat cel inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut, de 335,5 miliarde won, precum si fata de rezultaul obtinut in ultimul trimestru al 2006, ce 306,7 miliarde won.

Profitul net inregistrat in primul trimestru al anului curent a scazut cu 10,2% in ciuda faptului ca Hyundai a redus pierderile derivative si a platit mai putine taxe.

Citeste si:

Piata estimeaza ca producatorul automobilelor Sonata isi va imbunatati performantele in cursul acestui an mai ales datorita cresterii vanzarilor pe plan local, care aduc o cota de castig mai mare si a majorarii vanzarilor modelelor scumpe, precum Grandeur.

Actiunile Hyundai, evaluate la peste 14 miliarde dolari, s-au depreciat cu 1,9% in primul trimestru al 2007 in timp ce cota de piata a grupului sud-coreean a crescut cu 1,3%.