Primul lot al Autostrăzii Moldivei (A7), pe ruta Dumbrava - Mizil, în lungime de 21 de kilometri, va fi construit de o asociere de constructori români şi italieni, a scris pe pagina sa de Facebook ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

„Trei loturi din A7 (Tronsonul Ploiești-Buzău) au în acest moment câștigători desemnați! CNAIR a comunicat astăzi rezultatul procedurii de atribuire a contractului pentru construcția Lotului 1 (Dumbrava-Mizil), în lungime de 21 de km”, a scris Grindeanu.

Asocierea de constructori români și italieni are la dispoziție 20 de luni pentru a finaliza lucrările. Acestea includ construcția a 14 poduri și a unui pasaj în lungime de 550 m (peste DJ 101F și CF 804).

Contractul are o valoare de 1,468 miliarde de lei (fără TVA) și este finanțat prin PNRR.

În luna martie au fost anunțați și câștigătorii pentru celelalte două loturi ale Tronsonului de autostradă care va fi construit între Ploiești și Buzău:

- Lotul 2: Mizil-Pietroasele (28,35 km);

- Lotul 3: Pietroasele-Municipiul Buzău (14 km).

Tronsonul Ploiești-Buzău (63,25 km) este prima secțiune a autostrăzii Ploiești-Pașcani (A7), în lungime de 320 de km, care va asigura legătura Munteniei cu Moldova.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri