Constructorul auto britanic Land Rover au publicat primele informații și imagini cu cea de-a treia generație Range Rover Sport. Clienții au la dispoziție motorizări pe benzină, diesel și plug-in hybrid, iar în 2024 va debuta și o versiune electrică.

Constructorul auto britanic Land Rover au publicat primele informații și imagini cu cea de-a treia generație Range Rover Sport. Clienții au la dispoziție motorizări pe benzină, diesel și plug-in hybrid, iar în 2024 va debuta și o versiune pur electrică.

Sursă foto: Land Rover

Designul noului Range Rover Sport este ușor schimbat, comparativ cu modelul pe care îl înlocuiește. Farurile sunt înguste în partea din față, mânerele au acum sistemul electric prin care se retrag în portiere. De asemenea, stopurile sunt integrate într-un ornament care se întinde pe toată lungimea părții din spate.

Sursă foto: Land Rover

Pe lângă un spațiu mai generos pentru pasageri, la interior mai regăsim scaune ajustabile pe 22 de direcții, cu funcție de masaj, un sistem de purificare a aerului, instrumentar de bord digital cu ecran de 13,7 inci, display central de 13,1 inci, sistem multimedia Pivi Pro cu Amazon Alexa și, opțional, un sistem audio Meridian cu 29 incinte acustice și o putere de 1.430 vați.

Versiunea electrică, din 2024

Gama de motorizări este una diversificată, iar, din 2024, clienții vor avea la dispoziție și o versiune pur electrică. Modelul Electric Hybrid are 510 CP, o autonomie totală de 740 km și un nivel de emisii de CO2 de la 18 g/km1.

Până atunci, aceștia pot alege dintre propulsoare pe benzină și diesel, cu 6 cilindri în linie și sistem micro-hibrid, dar și sisteme plug-in hybrid.

Sursă foto: Land Rover

În prima categorie intră unitatea de 3.0 litri care va echipa versiunea P400 și care dezvoltă 400 CP și 550 Nm cuplu. Avem apoi un V8, twin-turbo, de 4.4 litri (de proveniență BMW) capabil de 530 CP și 750 Nm.

Pentru amatorii de diesel, Range Rover Sport vine cu agregatul de 3.0 litri, disponibil în versiuni de 300 CP și 650 Nm (D300) sau 350 CP și 700 Nm (D350).

Sistemele de propulsie plug-in hybrid folosesc un motor pe benzină, de 3.0 litri, și o baterie de 38.2 kWh. Dacă în cazul versiunii P440e ansamblul dezvoltă 440 CP și 620 Nm, în cazul lui P510e vorbim despre 510 CP și 700 Nm cuplu. Pentru prima, Land Rover declară o autonomie electrică de 114 kilometri (WLTP), iar pentru a doua 113 kilometri.

Sursă foto: Land Rover

Acumulatorul versiunilor plug-in hybrid poate fi încărcat la stații rapide de până la 50 kW, astfel că poate ajunge la 80% din capacitate în 40 de minute.

Indiferent de motorizare, noul Range Rover Sport vine echipat cu tracțiune integrală și o transmisie automată ZF cu 8 rapoarte.

Tot la capitolul tehnic trebuie menționată suspensia revizuită, direcția integrală care este standard pe nivelurile de echipare superioare și barele anti-ruliu controlate electronic.

Tehnologia Terrain Response este și ea prezentă.

O suită de tehnologii guvernate de sistemul de control integrat al șasiului (Integrated Chassis Control) Land Rover oferă răspunsuri instinctive și agilitate: noul Stormer Handling Pack, care include funcția Dynamic Response Pro, direcție integrală (All-Wheel Steering), un diferențial activ electronic cu Torque Vectoring by Braking și programe configurabile, precum și suspensie pneumatică dinamică, disponibilă pe toate versiunile noului Range Rover Sport.

Sursă foto: Land Rover

Noul Range Rover Sport are, de asemenea, un sistem cruise control special pentru off-road, dar și așa numitul mod Wade, care permite trecerea prin apă cu o adâncime de 900 de milimetri.

Noul Range Rover Sport poate fi comandat deja în Marea Britanie, acolo unde pornește de la 79.125 de lire sterline (aproximativ 92.600 de euro).

Sursa foto: Land Rover

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri