Parcarea supratejată de pe Șoseaua Pantelimon a fost recepționată oficial de Primăria Capitalei, dar asta nu înseamnă că va fi deschisă pentru șoferi. Nicușor Dan spune că mai e nevoie de un proces-verbal între municipalitate și una dintre companiile municipale.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat că a fost finalizată recepţia lucrărilor la Park& Ride Cora Pantelimon. El a precizat că Primăria Capitalei urmează să transmită acest obiectiv Companiei Municipale Parking pentru a fi dat în folosinţă, scrie Agerpres.

Parcarea nu se deschide fiindcă mai lipsește un proces-verbal

"Procesul-verbal de recepţie înseamnă că beneficiarul, adică municipalitatea, a semnat un acord cu constructorul, potrivit căruia acesta a construit ceea ce era, conform contractului, obligat să construiască. După aceea, noi, ca beneficiar al acestei lucrări, trebuie să dăm mai departe companiei care are delegat serviciul de parcare acest obiectiv, să îl folosească. Şi asta înseamnă un nou proces-verbal de predare-primire, iar în momentul acela se poate folosi", a explicat edilul general.

Imediat după câștigarea alegerilor locale, Nicușor Dan anunțase că va desființa companiile municipale.

Pe de altă parte, tot Nicușor Dan afirma, anul trecut, și că parcarea va fi gata până la 1 noiembrie 2021.

Avizul ISU, obținut abia luni

Nicuşor Dan a primit anunţul privind finalizarea recepţiei chiar în cursul conferinţei de presă susţinute la sediul PMB. Astfel, luni a fost obţinut avizul ISU, după ce în cursul săptămânii trecute şantierul fusese vizitat şi de către reprezentanţii celorlalte autorităţi cu atribuţii în domeniu.

Citește și: Primăria Capitalei vrea să construiască o parcare de șase etaje lângă spitalul Filantropia

Parcarea are 500 de locuri, precum şi un terminal destinat transportului public în comun - autobuze, tramvaie, staţii/peroane pentru microbuze şi un culoar până la viitoarea staţie de metrou. Terminalul permite accesul facil la liniile urbane şi metropolitane de transport în comun, a scris primarul pe Facebook.

Contractul pentru realizarea parcării supraetajate de pe Șoseaua Pantelimon a fost semnat în august 2019, pe când era primar Gabriela Firea.

Sursa foto: Nicușor Dan / Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri