Vanzarile grupului BMW, cel mai mare producator de masini premium, au urcat cu 3% in aprilie, pana la 118.456 autovehicule

Vanzarile marcii BMW au crescut cu 0,5%, pana la 100.141 unitati, in timp ce vanzarile pentru marca Mini au crescut cu peste 19%, pana la 18.263 masini, potrivit unei declaratii a companiei, care a confirmat estimarile ca vanzarile grupului vor urca, in 2007, cu o rata aproape de 10%.

Directorul executiv Norbert Reithofer a spus saptamana trecuta ca vanzarile din retail ale grupului au urcat cu aproximativ 2,5% in aprilie si ca vanzarile marcii BMW vor urca mult in mai si iunie, dupa o crestere moderata in aprilie, informeaza NewsIn.. Profitul inainte de impozitare al BMW a scazut cu 34% in primul trimestru, pana la 852 milioane euro, pe fondul ingustarii unor marje in afacerea de baza a companiei.

BMW a precizat saptamana trecuta ca nivelul cresterii profitului va depinde in mare parte de factori externi precum costurile materiei prime si de evolutia cotatiilor monetare, al caror efect combinat a redus cu 844 milioane euro nivelul veniturilor obtinute anul trecut.

Compania cu sediul central in orasul german Munchen a inregistrat in ultimii ani o crestere solida a vanzarilor datorita noii generatii a masinii de teren X3, a modelelor din seria 1 si a marcii Mini. BMW a avut in 2006 cele mai bune rezultate financiare din istoria sa, dupa ce a obtinut venituri de aproape 50 miliarde euro si un castig inaintea impozitarii de 4,1 miliarde euro, conform raportului financiar publicat de companie in luna martie.

Venitul net al BMW a crescut anul trecut cu 28%, pana la 2,87 miliarde euro, iar veniturile totale au crescut cu 5% pana la 48,9 miliarde euro, datorita avansului vanzarilor si al serviciilor financiare oferite de companie. Castigurile iniante de impoziate ale BMW au ajuns la 4,12 miliarde euro, din care 372 milioane euro au venit din vanzarea actiunilor detinute la producatorul de motoare pentru avioane Rolls Royce.

Grupul BMW a vandut anul trecut 1,37 milioane de vehicule, in crestere cu 3,5% fata de anul 2005. in primele doua luni ale acestui an, BMW a vandut 190.000 de masini pe plan mondial, iar tinta pentru intreg anul este de 1,4 milioane de unitati.

Anul trecut in Romania s-au vandut 1.656 de masini BMW, 97 de masini Mini si o limuzina Rolls Royce.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si