Producătorul american de automobile electrice Tesla Inc trebuie să majoreze salariile pentru a atrage angajaţi la noua sa fabrică de lângă Berlin, a declarat Birgit Dietze, reprezentant regional al celui mai mare sindicat din Germania - IG Metall - avertizând asupra pericolului unei dispute salariale în rândul forţei de muncă de la acea unitate, transmite Reuters.

Recrutările la aşa numita "Gigafactory" din Gruenheide, care a început producţia în martie 2022, sunt în urmă faţă de programul stabilit, a precizat Dietze, conform Agerpres.ro.

Oficialul a adăugat: ''Tesla vrea să aibă aproximativ 12.000 de angajaţi până la finalul anului. Pentru a realiza acest obiectiv, conducerea va trebui în curând să ducă salariile la un alt nivel".

Dietze a explicat că multe persoane interesate să se mute la Tesla "câştigă semnificativ mai mult la actualele lor locuri de muncă la alţi producători auto".

Pentru a atrage talente, Tesla a început deja să ofere noilor angajaţi salarii mai mari, ceea ce riscă "să ameninţe pacea industrială", sindicatul primind deja plângeri în acest sens, a adăugat Dietze.

Decalajul de salarizare rezultat, care, conform reprezentantului IG Metall, se ridică la aproape 20% în rândul angajaţilor calificaţi, va creşte doar la viitoarele negocieri privind contractul colectiv de muncă.

Oficialii Tesla nu au fost disponibili imediat pentru comentarii.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri