Circulaţia feroviară este întreruptă pe relaţia Paşcani - Iaşi, din cauza deraierii, între staţiile Sârca - Podu Iloaiei, a 11 vagoane din compunerea unui tren privat de marfă.

Trenul aparţine operatorului de transport feroviar de marfă GFR şi circula pe relaţia Port Constanţa - Cristeşti - Jijia.

Din garnitură, care avea în compunere 32 de vagoane goale, au deraiat 11 vagoane pe firul II de circulaţie, firul I fiind închis pentru lucrări programate.

În urma deraierii celor 11 vagoane au fost rupţi şi şapte stâlpi de înaltă tensiune, care asigurau alimentarea cu energie electrică a liniei de contact, scrie Agerpres.ro.

"Precizăm faptul că, pentru menţinerea continuităţii traficului de călători, SRCF Iaşi va pune la dispoziţia călătorilor mijloace auto, pe distanţa Podu Iloaiei - Târgu Frumos. Această măsură va fi menţinută până la restabilirea traficului pe intervalul de staţii afectat de deraiere", spun reprezentanţii companiei. Vă informăm, de asemenea, că personalul de specialitate al SRCF Iaşi va asigura tot suportul tehnic necesar operatorului privat pentru ridicarea, repunerea pe şină a vagoanelor deraiate şi retragerea/scoaterea acestora din gabarit. CFR SA adresează scuze călătorilor pentru disconfortul creat, asigurându-i totodată că personalul feroviar va interveni operativ la faţa locului, pentru restabilirea circulaţiei în scurt timp", dau asigurări reprezentanţii companiei.

Cauzele producerii acestui eveniment feroviar vor fi stabilite de o comisie de anchetă, formată din specialişti feroviari.

Întârzieri ale trenurilor din cauza deraierii

Ca urmare a întreruperii a traficului feroviar între stațiile de cale ferată Sârca si Podu Iloaiei (Iasi – Pascani) pe Firul 1 de circulație (Firul 2 fiind închis pentru lucrări), din cauza deraierii astăzi, 29 iunie 2022, în jurul orei 17:30, a unui tren aparținând unui operator de transport feroviar de marfă privat, la acest moment este afectată circulația următoarelor trenuri de călători:

  • IR 1832 Cluj Napoca – Galați și IR 1543 Brașov – Iași care staționează în Târgu Frumos și vor traversa zona afectată cu tracțiune Diesel pe Firul 2 de circulație.
  • R 6463 Iași – Pașcani, R 5606 Suceava Nord – Iași ai căror călători sunt transportați cu mijloace auto pe distanța Sârca – Podu Iloaiei și retur.
  • R 6441 Iași – Pascani staționează în Iași.

Programul de circulație în zona afectată se va desfășura în continuare în funcție de măsurile operative stabilite și dispuse de managerul infrastructurii feroviare – CFR SA.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri