O nouă porțiune din drumul expres Craiova- Pitești a fost dată în funcționare. Este vorba despre tronsonul 2, cel care reprezintă, practic, Centura orașului Slatina. Prin acest tronson finalizat se adaugă încă 21,35 km de drum de mare viteză la cei 18,5 km pe care se circulă încă din luna aprilie.

„Cei aproape 40 de km ai primului Drum Expres din #România elimină una dintre cele mai mari probleme de pe ruta Pitești-Craiova: aglomerația provocată de tranzitarea orașelor #Slatina și #Balș! Prin ocolirea celor două localități se scurtează considerabil timpul de deplasare și crește gradul de siguranță pe acest traseu care asigură legătura rutieră între Muntenia și Oltenia. Construcția celor aproximativ 40 de km ai Tronsonului 2 al Drumului Expres Craiova-Pitești a început în luna septembrie 2019. Și Tronsoanele 3 și 4, construite de același antreprenor român, avansează foarte bine”, a scris pe pagina sa de Facebook, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.

În ceea ce privește tronsonul 3 al drumului expres Craiova-Pitești, stadiul fizic al lucrărilor a depășit 30%, iar activitățile de proiectare pentru tronsonul 4 sunt avansate, a mai precizat ministrul Transporturilor. Circulația pe cei 31,75 de km ai Tronsonului 3 ar putea fi deschisă chiar anul viitor (2023), iar pe cei 31,82 km ai Tronsonului 4 se va putea circula în anul 2024.

Vezi în postare imagini de cu drumul expres Craiova - Pitești, realizate de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR):

„Din păcate, Antreprenorul italian care lucrează pe tronsonul 1 (între Centura Nord Craiova și intrarea în Balș) are mari întârzieri. Stadiul fizic de doar 52% arată că pe acest tronson de 17,7 km nu va putea fi deschisă circulația până la sfârșitul anului, așa cum prevede contractul. Întregul proiect al Drumului Expres Craiova-Pitești, în lungime de peste 120 de km, este finanțat din bani europeni (POIM 2014-2021)”, a mai anunțat Sorin Grindeanu.

Sursa foto: captură video / Facebook (Sorin Grindeanu)

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri