Numărul foarte mare de oferte cu autovehicule rulate de vânzare face ca deținerea unui autoturism să nu mai fie o dorință greu de îndeplinit. De multe ori este mai greu de obținut permisul de conducere decât achiziționarea unui autovehicul.

Cu toate că este destul de ușor de achiziționat un autoturism trebuie ca o astfel de achiziție să fie tratată cu maximă seriozitate pentru că printre multele oferte existente în piața de specialitate există și oferte care vin la pachet cu foarte multe dezavantaje. Evident, este vorba despre ofertele cu autovehicule care din varii motive nu funcționează așa cum ar trebui să funcționeze un autovehicul pentru a putea fi utilizat în cele mai eficiente condiții. Achiziționarea unui astfel de model de autovehicul trebuie evitată pentru a putea evita apariția problemelor financiare. Din fericire, există ponturi care dacă sunt respectate ajută la achiziționarea unui model care să poată fi utilizat pentru o perioadă foarte lungă de timp și fără a fi necesară investirea unor sume mari de bani.

Greșeli care trebuie evitate atunci când se achiziționează o mașină rulată

De-a lungul timpului oamenii au făcut diverse greșeli care au condus la achiziționarea autovehiculelor rulate care nu au putut fi utilizate așa cum și-ar fi dorit persoanele care le-au achiziționat. Printre cele mai comune greșeli comise se află următoarele:

  • Graba de a achiziționa un autovehicul. Entuziasmul și dorința de a conduce un autovehicul nu sunt benefice de fiecare dată, mai ales atunci când acestea te fac să grăbești procesul care trebuie parcurs pentru achiziționarea unui autovehicul rulat. Achiziționând la întâmplare și fără a exista o analiză în prealabil cresc șansele de a achiziționa un autovehicul rulat care să nu poată fi utilizat în cele mai bune condiții. Așadar, procesul de achiziționare a unei mașini rulate nu trebuie să fie grăbit.
  • Achiziționarea autovehiculului fără ca acesta să fie verificat înainte de achiziționare este o altă greșeală foarte comună comisă de către persoanele care achiziționează autovehicule rulate. Încrederea în ceea ce spune proprietarul care vinde mașina dar și din dorința de a mai economisi niște bani sunt cele mai importante motive pentru care unii oameni achiziționează autovehicule rulate fără ca acestea să fie verificate înainte de achiziționare.
  • Achiziționarea autovehiculului de la persoane care au drept scop realizarea unui profit cât mai mare de pe urma unei astfel de tranzacții este o altă greșeală destul de comună comisă de către unele persoane care sunt interesate de achiziționarea unui autovehicul rulat. În urmă cu câțiva ani de zile existau persoane care vindeau cu bună știință autovehicule rulate care aveau serioase probleme tehnice. Astfel de persoane erau interesate doar de realizarea unui profit cât mai mare. Cu toate că astfel de persoane există și în momentul de față, a scăzut considerabil numărul acestora ceea ce este îmbucurător.
  • O altă greșeală foarte comună este reprezentată de achiziționarea autovehiculului fără ca acesta să fie condus înainte de achiziționare. Pentru ca o mașină să poată fi condusă în cele mai eficiente condiții este necesar să existe compatibilitate între șofer și autovehicul. Până în momentul în care modelul dorit nu este condus nu se poate ști dacă există sau nu compatibilitate.

Achiziționarea unei mașini rulate dintr-un parc auto este o soluție foarte eficientă

Parcul auto este o soluție din ce în ce mai accesată de către persoanele care doresc să achiziționeze autovehicule rulate. Beneficiile oferite de către o astfel de soluție sunt multiple și sunt pe placul persoanelor care sunt interesate de o astfel de achiziție. Printre cele mai populare avantaje de care se bucură persoanele care aleg să achiziționeze autovehiculul rulat dintr-un parc auto sunt următoarele:

  • Nici un autovehicul rulat nu este pus la vânzare dacă nu este analizat din toate punctele de vedere. În cazul în care în timpul verificărilor sunt identificate probleme acestea sunt rezolvate într-un mod profesionist și apoi autovehiculul este pus la vânzare. Satisfacția clientului este unul dintre principiile de bază ale celor care conduc astfel de parcuri.
  • Perioada de garanție. Chiar dacă sunt autovehicule rulate acestea sunt comercializate având o anumită perioadă de garanție. Aceasta diferă în funcție de anumite aspecte însă ea trebuie să existe indiferent de modelul de autovehicul care se dorește a fi achiziționat. În cazul în care nu se oferă nici o garanție trebuie identificat un alt parc auto pentru că cel care nu dorește să ofere o anumită perioadă de garanție nu este de încredere.
  • Posibilitatea de a putea alege modelul dorit dar și specificațiile pe care acesta să le aibă. Este un detaliu important având în vedere că de multe ori este destul de greu de găsit modelul dorit, cu specificațiile dorite și într-o stare tehnică și estetică foarte bună. Prin apelarea la un parc auto o astfel de situație se rezolvă într-o perioadă de timp foarte scurtă.
  • Posibilitatea ca autovehiculul să fie achiziționat în leasing este un alt avantaj important oferit de către colaborarea cu un parc auto. Chiar dacă sunt autovehicule rulate există modele care sunt comercializate la niște prețuri destul de mari. Pentru că de multe ori este necesar un efort financiar considerabil pentru a putea achiziționa autovehiculul dintr-o singură plată se poate opta pentru achiziționarea în leasing. Este o facilitate care este oferită de către un număr din ce în ce mai mare de parcuri auto.

Așadar, decizia de a achiziționa un autovehicul rulat poate fi o decizie înțeleaptă din punct de vedere financiar în cazul în care această achiziție este realizată dintr-o locație specializată în comercializarea autovehiculelor rulate. Astfel de locații sunt din ce în ce mai numeroase ceea ce face să crească șansele de a achiziționa un autovehicul rulat care să poată fi utilizat pentru o perioadă cât mai lungă de timp.

sursa foto pexels.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri