Un proiect de lege aflat adoptat de Senat propune modificarea Codului Rutier astfel încât polițiștii locali să poată da amenzi pentru o nouă faptă, care până acum era doar în jurisdicția Poliției Rutiere.

Este vorba despre obligația ca proprietarul mașinii să le comunice autorităților datele de identificare ale celui care conduce mașina, în cazul în care acesta nu este proprietarul. Până acum doar Poliția Rutieră putea cere aceste date și îi putea amenda pe cei care nu le dădeau. Modificarea Codului Rutier adoptată de Senat - dar care nu este încă în vigoare - prevede ca și Poliția Locală le va putea solicita. Citește AICI proiectul integral.

Fiind vorba de asigurarea fluenței circulaţiei pe drumurile publice, polițiștii locali vor putea cere datele conducătorilor auto atunci este vorba de oprirea sau staționarea neregulamentară a mașinilor.

La valoarea actuală a punctului de amendă, cei care nu comunică datele șoferului pot primi amenzi între 1.305 și 2.900 de lei.

Citește și: Noi reguli de parcare în București - șoferii riscă amenzi și blocarea mașinilor, dacă nu plătesc parcările publice

Inițiatorii spun că multe încălcări ale legii rămân nesancționate deoarece polițiștii locali nu îi pot identifica pe cei care au parcat neregulamentar.

Sursa foto: wall-street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri